Πολιτισμός

Ινδική κλασσική μουσική και πεζοπορία στο Θέατρο Αλώνι Πηλίου στην πανσέληνο του Αυγούστου

Το Θέατρο Αλώνι ολοκληρώνει το καλοκαιρινό φεστιβάλ στην Πανσέληνο του Αυγούστου, διοργανώνοντας και δίνοντας την δυνατότητα σε θεατές πεζοπόρους να απολαύσουν το δίκτυο ενός πανέμορφου μονοπατιού που συνδέει το Μουσικό χωριό (Άγιο Λαυρέντη) και το Θέατρο Αλώνι ( Άγιος Γεώργιος) για την συναυλία ινδικής μουσικής Samvad Trio. Oι θεατές και οι πεζοπόροι δίνουν ραντεβού για να απολαύσουν κάτω από την μεγάλη πανσέληνο ινδικούς ήχους. Η συγκεκριμένη διαδρομή μήκους 5 χ.λ.μ κινείται στο παλιό παραδοσιακό καλντερίμι- μονοπάτι ιδιαίτερου φυσικού κάλους που για αιώνες συνέδεε τις τοπικές κοινωνίες πολιτιστικά, εμπορικά και θρησκευτικά.

Ο Ιτζίνο Τζιοβάνι Μπουνόρι και η Βιρτζίνια Νίκολι αποτελούν το μουσικό δίδυμο Samvad (Σαμβαντ) ένα καινοτόμο μουσικό σχήμα που δημιουργεί ένα νέο σύγχρονο ακουστικό ήχο χρησιμοποιώντας αρχαίο μουσικό υλικό.Μαζί τους θα συμπράξει ο Έλληνας δεξιοτέχνης στην Τάμπλα- ινδικα τύμπανα- Γιάννης Ζάννης. Η συναυλία θα είναι διαλογιστικά ταξίδια μέσα σε ένα πλούσιο μελωδικό και ρυθμικό τοπίο, που δημιουργούν με τραγούδι, μπανσούρι (ινδικό φλάουτο), μεταλλικό φλάουτο, σαξόφωνο και την συνοδεία των ινδικών τυμπάνων Τάμπλα. Η λέξη Samvad σημαίνει στα Σανσκριτικά ‘’συνομιλία’’ ή ‘’συμφωνία’’. Οι συνθέσεις και οι αυτοσχεδιασμοί των Samvad βασίζονται πάνω στην ινδική κλασική μουσική, Dhrupad, ένα αρχαίο μουσικό είδος που διατηρείται και εξελίσσεται ως σήμερα. Η μουσική τους είναι μια δυναμική έκφραση της αρχαίας αυτής ινδικής μουσικής παράδοσης, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο ήχο.


Είσοδος: 10 ευρώ
Κυριακη 26 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ στην πανσέληνο
Η πορεία θα ξεκινησει απο την πλατεια Αγ.Λαυρεντίου στις 7.00.
Για την επιστροφή θα υπάρχει μεταφορικό μέσο περιορισμένου αριθμού θέσεων με τηλεφωνική κράτηση για όσους το χρειαστούν.
Πληροφορίες –κρατήσεις θέσεων – διαδρομη πεζοπορική
www.theatroaloni.gr
Γιώργος Τριανταφύλλου 6973339142

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το