Κόσμος

Ινδία: Πέντε νεκροί από την πυρκαγιά στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων στον κόσμο

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο Serum Institute of India, της μεγαλύτερης μονάδας παρασκευής εμβολίων στον κόσμο που βρίσκεται στη δυτική Ινδία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
«Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί» από την πυρκαγιά, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Πούνε, Μουρλιντχάρ Μοχόλ, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντάρ Πουναουάλα, απηύθυνε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων στην Ινδία
«Σήμερα είναι μια εξαιρετικά θλιβερή ημέρα για όλους μας στο Serum Institute στην Ινδία. Δυστυχώς, υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε» σημείωσε ο Αντάρ Πουναουάλα, CEO και ιδιοκτήτης της εταιρείας, που προσέφερε αποζημίωση 34.000 δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων.
Πυκνοί καπνοί έβγαιναν νωρίτερα από το Serum Institute (SII) στο Πουν της Ινδίας, όπου παράγονται εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneka για τη νόσο Covid-19. Πηγή από τη μονάδα αυτή υποστήριξε ότι δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή των εμβολίων, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.

Δεν θα επηρεαστεί η γραμμή παραγωγής εμβολίων
Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κατά πάσα πιθανότατα σε ανεγειρόμενο κτίσμα στην τεράστια μονάδα, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τυχόν θύματα. Οι Αρχές δεν έχουν εξακριβώσει ακόμη τι προκάλεσε την πυρκαγιά.
Στο SII παράγονται εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί για την Ινδία, όπου καλπάζει η πανδημία, και για αδύναμες οικονομικά χώρες. Η εταιρεία ετοιμάζεται επίσης για την παραγωγή ενός εμβολίου που ανέπτυξε η αμερικανική Novavax Inc.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το