Θ Plus

Ημερολόγια καραντίνας: Διένυσε 42,2 χιλιόμετρα στο μπαλκόνι του

Μπορεί οι στιγμές που ζούμε να είναι πρωτόγνωρα δύσκολες για όλους, όμως υπάρχουν κι εκείνοι που επιμένουν να μην το βάζουν κάτω και να επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη θέληση για ζωή.
Μετά τους Ισπανούς και τους Ιταλούς που τραγουδούν Oasis και Black Sabbath στα μπαλκόνια τους, βλέπουν θερινό σινεμά στον τοίχο απέναντι πολυκατοικίας ή δίνουν καθημερινά ραντεβού για γυμναστική στα μπαλκόνια, τα… ημερολόγια καραντίνας έχουν να επιδείξουν μία ακόμη ενδιαφέρουσα περίπτωση, αν και ατομική και όχι συλλογική, αυτή τη φορά.

Ο Elisha Nochomovitz, ένας από τους εκατομμύρια έγκλειστους σε προάστιο της Τουλούζης, λόγω του lockdown που έχει επιβάλει η κυβέρνηση εξαιτίας του κορωνοϊού, αποφάσισε να διανύσει 42,2 χιλιόμετρα μπρος – πίσω, στο μήκους 7 μέτρων μπαλκόνι του. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Associated Press, το αντιμετώπισε σαν μια πνευματική και σωματική πρόκληση, ενώ θέλησε να με αυτό τον τρόπο να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που «κάνει εξαιρετική δουλειά», όπως σημείωσε.

Επιπλέον, ο Nochomovitz θέλησε να δείξει ότι είναι εφικτό να παραμείνουμε fit ακόμη και στη διάρκεια καραντίνας, όπως άλλωστε έκαναν και οι αθλητές στη Γουχάν, οι οποίοι έτρεχαν γύρω από το σπίτι τους και μόνο, για όσο βρίσκονταν αποκλεισμένοι. Παράλληλα, προσπάθησε, με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο, να ελαφρύνει την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στη γειτονιά του, όπως και σε όλες τις γειτονιές που πλήττονται από τον ιό.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2630262997210084&set=a.1378264412409955&type=3

Μπορεί να μην μπήκε στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες αφού χρειάστηκε 6 ώρες και 48 λεπτά, ενώ έπαθε ναυτία και ανησυχούσε πώς θα αντιδράσουν οι γείτονες στον θόρυβο από τα πατήματά του αλλά σίγουρα θα μείνει στην Ιστορία γι’ αυτό του το κατόρθωμα, στην εποχή του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από Guardian
Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το