Τοπικά

Ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την εκμάθηση ξένων γλωσσών από παιδιά με δυσλεξία

ΗΜΕΡΙΔΑ 2016 (Αφίσα)

Το νεοδημιουργηθέν Εργαστήριο Δίγλωσσης Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γλωσσολογίας Νοτιοανατολικής Γλωσσολογίας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016 ημερίδα με τίτλο «Εκμάθηση ξένων γλωσσών από παιδιά με δυσλεξία: Διδακτικές εφαρμογές».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο ΚΟΡΔΑΤΟΣ του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο από τις 17:30 έως και τις 21:00, ενώ θα υπάρξει ζωντανή σύνδεση και με τη Ρόδο, έδρα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση των τρεχουσών εξελίξεων στον τομέα της διδασκαλίας μιας δεύτερης/ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία. Ανάμεσα στα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι η γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη των δι/πολύγλωσσων ομιλητών, η εκμάθηση ξένων γλωσσών και διδακτικές προτάσεις που θα αφορούν στη διδασκαλία ενός δεύτερου κώδικα επικοινωνίας σε μαθητές που έχουν διαγνωσθεί με δυσλεξία-αναγνωστικές δυσκολίες.
Το κόστος συμμετοχής στην ημερίδα ανέρχεται στο ποσό των πέντε (5) ευρώ, ενώ θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Παράλληλα, στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο για τους στόχους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Εργαστηρίου Δίγλωσσης Εκπαίδευσης.
Θα υπάρξει η δυνατότητα δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εργαστήριο πάνω στην μεθοδολογία-διδασκαλία ξένων γλωσσών σε μαθητές με δυσλεξία-αναγνωστικές δυσκολίες. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί εντός σύντομου χρονικού διαστήματος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το