Τοπικά

Ημερίδα στη Σκιάθο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με ομιλητή τον Ε.Σφακιανάκη

unnamed

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε την 21-10-2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν η Ένωση Γονέων Σκιάθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος΄.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:
α) Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
β) Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
γ) Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
δ) Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Η Ένωση Γονέων Σκιάθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, ευχαριστούν θερμά τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, και τις αξιωματικούς της Δίωξης Κα Αιμιλία Δουκέλη και Κα Μαρία Γκρουζτίδου, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά τους, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν για τη δράση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το