Τοπικά

Ημερίδα με θέμα: Σχεδιαστική Σκέψη για την Καινοτομία

 

Το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας και η Ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης (http://ctll.e-ce.uth.gr) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (THMMY) διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Σχεδιαστική Σκέψη για την Καινοτομία». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου από τις 18.30 έως τις 20.30. Απευθύνεται σε διδάσκοντες δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τη σχεδιαστική σκέψη, μια βαθιά ανθρωποκεντρική μεθοδολογία που στοχεύει στο σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων σε προκλήσεις της βιομηχανίας και της κοινωνίας. Η σχεδιαστική σκέψη εισάγει διαδικασίες ενσυναίσθησης για την καλύτερη κατανόηση ενός προβλήματος και των πραγματικών διαστάσεων του καθώς και των αναγκών και συναισθημάτων των χρηστών, κάνοντας δυνατό το σχεδιασμό λύσεων μέσω καταιγισμού ιδεών σε ομάδες σε δύσκολα προβλήματα ακόμη και αν αυτές δεν είναι προφανείς με την πρώτη ματιά.

Το ακροατήριο θα εξοικιωθεί με τις βασικές έννοιες της σχεδιαστικής σκέψης. Θα λάβει χρήσιμες πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή δραστηριοτήτων και εργαλείων της σχεδιαστικής σκέψης στη μάθηση. Και θα παρακολουθήσει επίδειξη ψηφιακών εργαλείων που συμβάλλουν στη συνεργασία στο πλαίσιο σχεδιαστικής σκέψης.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού σχεδίου TEAMSTAR (https://www.teamstarproject.eu/) που χρηματοδοτείται απο πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί από τη Λετονία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία. Επιστημονικά υπεύθυνοι του έργου το μέλος ΕΔΙΠ του τμήματος κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ο Ομ. Καθ. του τμήματος κ. Ηλίας Χούστης. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο κ. Χρίστος Μαρκαντώνης, Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας.

Share
Ετικέτες: ημερίδα

Πρόσφατα άρθρα

Η Τοπική Εκκλησία τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου – Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού έφερε την Ανάσταση στην πατρίδα»

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23/3, στο Πν.…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Γέμισε το Ουίνδσορ λουλούδια και γράμματα

Λουλούδια και γράμματα αφήνουν από το πρωί εκατοντάδες Βρετανοί έξω από τη βασιλική κατοικία, ως…

23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: «Προσποιήθηκα ότι ήμουν νεκρή» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων επέζησαν

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως από την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα το…

23 Μαρτίου 2024

Ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν ομάδα ατόμων προσέγγισε άνδρα…

23 Μαρτίου 2024

2.000 ετών Πύργος στην Ανδριανούπολη θα έχει θέα… την Ελλάδα

Ο 2.000 ετών Πύργος της Μακεδονίας στην Αδριανούπολη θα προσφέρει σύντομα θέα στην Ελλάδα και…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Η δημόσια συγγνώμη της Μπλέικ Λάιβλι μετά την αποκάλυψη της πριγκίπισσας ότι έχει καρκίνο

Η αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο είναι η νούμερο ένα είδηση τις…

23 Μαρτίου 2024