Πολιτισμός

Ημερίδα «Η προσέγγιση Storyline/Ιστοριογραμμή στην εκπαίδευση»

H 1η ημερίδα με θέμα «Η προσέγγιση Storyline/Ιστοριογραμμή στην εκπαίδευση», που συνδιοργανώνεται από έξι τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Storyline Greece, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου μέσω ΜsTeams. Προκειμένου να παρακολουθήσει κανείς την ημερίδα χρειάζεται να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής που θα βρει στην αφίσα https://bit.ly/3BlE6hi ή στο πρόγραμμα https://bit.ly/3oGyZVj/.
Η ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων, βρεφονηπιοκόμους, ειδικούς παιδαγωγούς, εικαστικούς παιδαγωγούς, μουσικούς, μουσειοπαιδαγωγούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, όσους εργάζονται σε ΚΔΑΠ, γονείς και όσους υλοποιούν ή και σχεδιάζουν εκπαιδευτικά προγράμματα.
Γενικές πληροφορίες στο https://padlet.com/StorylineGreece/oiuyz2e8z556iyte?
fbclid=IwAR0O8hhYsv5qori0uGZ03BYE6k5kCDEgv41jTJ8jD1kJ3pMHxPxNfwmcp9U/.
Η Storyline (στο εξής Iστοριογραμμή) αποτελεί μια δομημένη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί τη δύναμη της ιστορίας – μυθοπλασίας. Είναι βιωματική, δημιουργική, δημοκρατική, μαθητοκεντρική και αποτελεσματική, κατάλληλη για όλες τις βαθμίδες και μορφές εκπαίδευσης.
Η Ιστοριογραμμή εξασφαλίζει ασφάλεια στους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν τη διδακτέα ύλη και να ενιαιοποιήσουν το αναλυτικό πρόγραμμα, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη και όχι κατακερματισμένη και αποσπασματική γνώση. Παράλληλα, προσφέρει στους μαθητές μια αίσθηση κυριότητας της ιστορίας και εν γένει, της μάθησής τους. Βρίσκει εφαρμογή στο πλαίσιο της εκπαίδευσης σε πολλά πεδία.
Η ημερίδα «Η προσέγγιση της Storyline/Ιστοριογραμμής στην Εκπαίδευση» έχει διττό σκοπό: Ο πρώτος είναι να δώσει την ευκαιρία σε όσους συμμετέχοντες γνωρίζουν ήδη θεωρητικά ή και πρακτικά τη Storyline να τη γνωρίσουν καλύτερα από τους πιο έμπειρους του κόσμου και ο δεύτερος είναι να φέρει σε επαφή όλους τους εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται να τη γνωρίσουν και να την εφαρμόσουν στην παιδαγωγική πράξη. Οι εισηγήσεις και το εργαστήρι θα ιχνηλατήσουν τόσο τις δυνατότητες, όσο και τις προκλήσεις για την εφαρμογή της καινοτόμου παιδαγωγικής προσέγγισης Storyline/Ιστοριογραμμής στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Έμπειρα μέλη της διεθνούς ομάδας Storyline, καθώς και ομιλητές από όλη την Ελλάδα θα αναπτύξουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους γύρω από διαστάσεις που αφορούν την καινοτόμα παιδαγωγική προσέγγιση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το