Τοπικά

Ημερίδα για τον εθισμό και τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο

Σχολικός εκφοβισμός, παρενόχληση, ρατσισμός και προσηλυτισμός στο διαδίκτυο
Σχολικός εκφοβισμός, παρενόχληση, ρατσισμός και προσηλυτισμός στο διαδίκτυο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Εκφοβισμός – Εθισμός στο Διαδίκτυο», την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», από τον Δήμο Βόλου – Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας – Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, σε συνεργασία με το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν η Δρ Πηνελόπη Αβαγιανού – Ψυχολόγος του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και ο Γεώργιος Ντιζές – Αστυνόμος Α΄ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Μαγνησίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μαγνησίας Αντώνης Πλαγεράς.

Θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν οι διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της ιδιότυπης αυτής σχέσης καθώς και ο ρόλος που διαδραματίζουν το σχολείο και η οικογένεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο. Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το