Τοπικά

Ημερίδα για την προσβασιμότητα και παραγωγικότητα των ΑμεΑ

11121114_1661054230790806_2130389892_n

Ημερίδα με θέμα «Ένταξη, την Προσβασιμότητα και την Παραγωγικότητα ΑΜΕΑ και Ειδικών Κοινωνικών Ευπαθών Ομάδων» διοργανώνουν η ομάδα La petite Cantine Project και  ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας με την υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης για τον HIV. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιουνίου, στις 10:30 π.μ. στο Volos Palace με σημαντικούς ομιλητές και ανθρώπους που στηρίζουν τις δράσεις των προαναφερόμενων συλλόγων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, Η ένταξη προϋποθέτει γνώση και αξιολόγηση της κατάστασης γύρω μας για να αποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα.

Είσαι μοναδικός, δε συμφωνείς ?  Πόσο καλά γνωρίζεις να κάνεις το κάθε τι ? Κάποιος σου έδειξε.. Κάποιος σου έδωσε την ευκαιρία.. Κάποιος σε εμπιστεύτηκε ! Υπήρξαν άνθρωποι που σε αμφισβήτησαν ? ..Σίγουρα ναι, αλλά υποθέτω ότι ενώ πάλευες να τα καταφέρεις βρήκες έναν κύκλο ανθρώπων με πίστη στα θέλω σου και στις πράξεις σου. Κάπως έτσι δεν γίνονται όλα άλλωστε ? Κάπως έτσι δεν δημιουργούνται μικροί – μικροί πυρήνες μέσα στο χάος του κόσμου ?

 ..Μέχρι να βρεθεί ο συνδετικός κρίκος ..και η αλυσίδα ενώνεται ! Εντάσσεσαι με άμεση πρόσβαση αλληλεπίδρασης !

 Οι δρόμοι που ανοίγονται ποτέ δεν είναι εύκολοι ! Συναντάς πάντα εμπόδια ! ..Σκέψου όμως να προβληματίζεσαι ακόμη και για ‘’απλές’’ καθημερινές κινήσεις σου σε κάθε μέτρο που προσπερνάς.. !  Πόση αντοχή και δύναμη για να φτάσεις τα χιλιόμετρα του διπλανού σου ? Μέχρι πότε η ανοχή του απαίδευτου ?

 Η επικοινωνία με τους γύρω μας προωθεί την ανάπτυξη και εμπνέει δράση, προσφέροντας το αίσθημα του ανήκειν σε όποιον έχει τη διάθεση και τη θέληση να είναι ενεργός !

Στόχος μας είναι ο προβληματισμός !

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το