Τοπικά

Ημερίδα για την αέρια ρύπανση στον Βόλο

Τη διοργάνωση ημερίδας για την αέρια ρύπανση στον Βόλο αποφάσισε προχθές το βράδυ η κοινή Επιστημονική Επιτροπή. Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών/Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, συμφώνησαν να διοργανωθεί μια ημερίδα με ηχηρά ονόματα από τον επιστημονικό κόσμο για το φλέγον θέμα της αέριας ρύπανσης και εν γένει της προϊούσας περιβαλλοντικής υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής του Βόλου. Επίσης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα ξεκινήσει με πρωτοβουλία τους ένας διάλογος για τους σταθμούς των μετρήσεων της ρύπανσης και για ποιον λόγο δεν λειτουργούν, ενώ υπήρξαν απορίες για ποιον λόγο θεωρούνται πιστοποιημένοι οι μετρητές του υπουργείου που δεν είναι τοποθετημένοι πουθενά και αμφισβητούνται οι μετρήσεις άλλων φορέων με προμήθειες μηχανημάτων από το εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό από τους συμμετέχοντες, θα ζητηθεί να γνωστοποιήσει το υπουργείο για ποιους λόγους δεν έχει εφαρμοστεί η μελέτη εγκατάστασης των σταθμών, εάν βρίσκονται εντός του Βόλου σταθμοί και για ποιον λόγο δεν λειτουργούν.
Σκληρή κριτική ασκήθηκε στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη που απαξιώνει τον Ιατρικό Σύλλογο και δεν απάντησε στο αίτημα για σύσκεψη στον Βόλο, ούτε καν αρνητικά.
Όπως τονίστηκε, ο καθένας αποκαλύπτει τις προθέσεις του, ενώ στη σύσκεψη της Δευτέρας στην Επιτροπή Περιφερειών δεν έχει κληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το