Τοπικά

Ημερίδα για τη βία κατά των γυναικών στον Βόλο

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, θέλοντας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Βία κατά των Γυναικών – Πρακτικές Παρέμβασης στο Πλαίσιο Λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 17:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Βόλου (Πλατεία Ρήγα Φεραίου, Βόλος). Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται ότι «στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στην έμφυλη βία, η οποία αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, με τεράστιες διαστάσεις και συνέπειες. Η βία κατά των γυναικών δεν είναι μια διαφωνία ή ένας τσακωμός, είναι ένα έγκλημα και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα. Είναι ένα σύνολο επώδυνων, επιθετικών και εξαναγκαστικών συμπεριφορών με μοναδικό στόχο να εξουσιάζει και να ελέγχει τη γυναίκα. Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες σήμερα έχουν κατακτήσει τη θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και έχουν αποκτήσει σημαντική θέση, στην εργασία, στην επιστήμη, στην τέχνη και στην πολιτική, οι διακρίσεις εις βάρος τους συνεχίζουν να υφίστανται. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την έλλειψη ουσιαστικής ισότητας των φύλων και κατ’ επέκταση την έλλειψη δημοκρατίας.
Η 8η Μαρτίου είναι μια ευκαιρία για περαιτέρω ανάληψη δράσεων προς την ουσιαστική ισότητα να αναλογιστούμε τα όσα έχουν ήδη επιτευχθεί αλλά και μια αφορμή. Οι γυναίκες αγωνίζονται για μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά εργασίας, δικαιότερη κατανομή των οικογενειακών βαρών και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Στην εποχή μας αξίες, θεσμοί και ιδανικά επαναπροσδιορίζονται και οι γυναίκες επίκαιρες και μαχητικές μπορούν και πρέπει να διαμορφώσουν τον δικό τους λόγο στην κοινωνία, εμπνέοντας τις νεότερες γενιές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το