Τοπικά

Ημερίδα αφιερωμένη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου από το Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η ομάδα των Students4Europe Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας «ICare4Eu» του 9ου Γυμνασίου Βόλου, ο Διευθυντής του σχολείου, κος Νίκος Αγγελόπουλος και η Πρέσβειρα του προγράμματος για τα σχολεία της Δ.Ε. Θεσσαλίας και καθηγήτρια του σχολείου, κα Βάσω Βούλγαρη, φιλοξένησαν στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου, τους νέους Students4Europe Μαγνησίας μαζί με τις εμψυχώτριες καθηγήτριές τους, υποψήφιες Teachers4Europe.

Στη δράση συμμετείχαν η παιδαγωγική ομάδα Τ4Ε του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού με τις εμψυχώτριες, κα Μαίρη Μπουκώρου και κα Χαρούλα Μιχαλακοπούλου, όπως επίσης και η παιδαγωγική ομάδα Τ4Ε του Μουσικού Λυκείου Βόλου με την εμψυχώτρια, κα Χρυσούλα Μακρή.

Οι τρεις ομάδες, ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή μεταξύ τους. Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ από την κα Πηνελόπη Δάλλη, Διοικητική Συντονίστρια του ERASMUS+ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ακολούθησε συζήτηση με την κα Δάλλη, η οποία έλυσε τις απορίες των μαθητών. Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση του κου Σωκράτη Χρυσόμαλλου ο οποίος διένειμε υλικό στους μαθητές και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του κέντρου Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα Teachers4Europe έχει σα στόχο την προσέγγιση την έννοια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τη σημασία ανάδειξης των μαθητών σε αυριανούς ενεργούς πολίτες της Ευρώπης. Το Δίκτυο Τ4Ε διακρίνει ευαισθησία στα θέματα που αφορούν στη δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία που προσφέρει ένα υγιές, ισότιμο, ασφαλές περιβάλλον στη σχολική κοινότητα, που σέβεται την πολιτισμική ταυτότητα όλων και όπου ο καθένας μπορεί να αναπτύξει και να καλλιεργήσει την αυτοεικόνα του, τις ικανότητές του και την πολλαπλή του ταυτότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το