Τοπικά

Ημέρα δράσης σωματείων του ΠΑΜΕ στη Μαγνησία για την προάσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων τους

Τα σωματεία της Μαγνησίας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κορύφωσαν τη δραστηριότητά τους σήμερα καθώς ορίστηκε ως “ημέρα δράσης” για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

“Η πλούσια δράση αυτή αγκάλιασε δεκάδες χώρους δουλειάς, εκατοντάδες εργαζόμενους της περιοχής μας, δείχνοντας στην πράξη ότι στις σημερινές συνθήκες αποκούμπι είναι τα ταξικά σωματεία, είναι η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η πάλη για να μην πληρώσουμε την κρίση” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
Από το πρωί σε σούπερ μάρκετ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων έδωσε το στίγμα της παρέμβασης με συγκεντρώσεις και συζήτηση με τους συναδέλφους για την ανάγκη να συγκροτηθούν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας.
Οι σύλλογοι συνταξιούχων μαζί με συνδικαλιστές από το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Σύλλογο Γυναικών συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο νοσοκομείο Βόλου, μαζί με εργαζομένους και γιατρούς, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις στην υγεία, ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, επίταξη της ιδιωτικής υγείας και προστασία στους χώρους δουλειάς.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε εργοστάσια απαιτώντας μέτρα υγιεινής στους χώρους και οργάνωσε συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ για να λυθεί, όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ  “η απαράδεκτη κίνηση της εργοδοσίας να αγνοεί τις οδηγίες, στοιβάζοντας τους εργάτες σε ένα λεωφορείο και αδιαφορώντας για την καθαριότητα στα πόστα”.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας συζήτησε με τους εργαζομένους στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Σκοπέλου με την επιτροπή αγώνα εμποροϋπαλλήλων και το παράρτημα των συνταξιούχων πραγματοποίησε περιοδείες σε υπηρεσίες του Δήμου και συγκεντρώσεις στα μάρκετ του νησιού.

“Υψώνουμε την γροθιά μας, δεν το βάζουμε κάτω, δεν θα αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Δεν θα υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Δεν θα παραδώσουμε τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας.
Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, οργανώνουμε την απάντηση μας, απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που ήρθαν για να μείνουν και σε ότι νέο προετοιμάζουν.
Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση η μόνη διέξοδος για να βγει ο εργαζόμενος λαός όρθιος από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης” καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το