Ελλάδα

Ημαθία: Νήπιο 20 μηνών πήρε χάπια και 7χρονο καταπλακώθηκε από πόρτα

ασθενοφόρο
Δύο σοβαρά περιστατικά με παιδιά, ένα νήπιο μόλις 20 μηνών και ένα παιδάκι 7 ετών, χρειάστηκε να μεταφερθούν την Τετάρτη (12/11) στο Νοσοκομείο Βέροιας και από εκεί να διακομιστούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ Ημαθίας.
Στην περίπτωση του 7χρονου παιδιού, το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ ΗΜΑΘΙΑΣ δέχτηκε κλήση από το Γ.Ν. ΒΕΡΟΙΑΣ για την διακομιδή του παιδιού, το οποίο είχε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (από πτώση καγκελόπορτας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες). Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, συνοδεία αναισθησιολόγου και χειρουργού, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, επιστρατεύθηκε και η Τροχαία Θεσσαλονίκης και ομάδα ΔΙ.ΑΣ,, προκειμένου το ασθενοφόρο να φτάσει το συντομότερο δυνατό στον προορισμό του (για το λόγο αυτό το ΕΚΑΒ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους αστυνομικούς που συνέδραμαν στην διακομιδή).
Για το δεύτερο περιστατικό, την ίδια μέρα στις 20:00 η ώρα, το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ Ημαθίας δέχτηκε κλήση από το νοσοκομείο Βέροιας για την διακομιδή νηπίου 20μηνων, με πιθανή λείψει μεγάλης ποσότητας παρακεταμολης (του γνωστού DEPON ή άλλης παρεμφερούς μάρκας φαρμάκου).
Το ΕΚΑΒ Ημαθίας ανταποκρίθηκε άμεσα με κινητή μονάδα και συνοδεία παιδιάτρου του Γ.Ν Βέροιας και το περιστατικό διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γεννηματά Θεσσαλονίκης.
Πηγή www.inveria.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το