Ελλάδα

Ηλιούπολη: Καταγγελία για κύκλωμα trafficking – Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν συλληφθεί

Σε σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Αστυνομία την 19χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα της, ενώ την κρατούσε φυλακισμένη και την εξέδιδε 39χρονος αστυνομικός προχώρησε η δικηγόρος της άτυχης κοπέλας, Αντωνία Λεγάκη, μιλώντας στο OPEN. Μάλιστα η δικηγόρος περιέγραψε και τα όσα βίωνε καθημερινά η κοπέλα στην Ηλιούπολη πριν καταφέρει να ξεφύγει σημειώνοντας που δεχόταν σωματική κακοποίηση, και πως ήταν θύμα trafficking. Όπως είπε η κυρία Λεγάκη, πίσω από τον αστυνομικό υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα trafficking και η κοπέλα έχει κατονομάσει και άλλα άτομα. Επιπλέον, υπογράμμισε πως ο αστυνομικός έδινε ναρκωτικά στην κοπέλα και όταν δεν τα έπαιρνε, την έδερνε, ενώ όταν δεν πήγαινε σε πελάτη, της στερούσε την τροφή.

Σφοδρές καταγγελίες για την Αστυνομία
Η Αντωνία Λεγάκη μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή «ΏραΕλλάδος» σημείωσε υπάρχουν και άλλα «τέρατα» ασύλληπτα για την υπόθεση της 19χρονης καθώς δεν εμπλέκονται σε αυτήν μόνο ο 39χρονος αστυνομικός και ο πατέρας της. Παράλληλα, κάλεσε τις Αρχές να απαντήσουν σε ορισμένα ερωτήματα για την υπόθεση.

«Το θύμα των βασανιστηρίων με την πραγματικά αξιοθαύμαστη στάση της σερβιτόρας, ξεφεύγει και πάει στην Αστυνομία. Ο νόμος λέει ότι εκείνη την ώρα πρέπει να διευκολυνθεί και να συλληφθεί ο δράστης. Μένει στο αστυνομικό τμήμα μέχρι το απόγευμα στις 18:00 χωρίς να καταγραφεί η μήνυση από τους Αστυνομικούς και τότε παίρνουν το κορίτσι με το περιπολικό και το πάνε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων».

Στη συνέχει η συνήγορος της 19χρονη τόνισε: «Από τη στιγμή που μπαίνει στο Εσωτερικών Υποθέσεων, μας απαγορεύεται να το δούμε. Έχουν το θύμα και εξετάζεται επί ένα 12ωρο, αυτό είναι βασανιστήριο» και ανέφερε πως μετά την εξαφάνισαν με ένα πολιτικό αυτοκίνητο, χωρίς αν έχουν ενημέρωση οι δικηγόροι, πού πηγαίνει το αυτοκίνητο.

«Την πήγαν στο νοσοκομείο, στο νοσοκομείο της συμπεριφέρονται σαν να είναι κρατούμενη. Μπαίνουν οι αστυνομικοί μέσα στα εξετάστρια και δεν αφήνουν να πλησιάσει κανένας. Όταν διαμαρτυρήθηκαν οι γιατροί τους είπαν πως η κοπέλα είναι κρατούμενη», σημείωσε η δικηγόρος και στη συνέχεια έθεσε το ερώτημα: «Για ποιο λόγο η ΕΛ.ΑΣ αποκλείει το θύμα από την επαφή με τους συνηγόρους της και που εξυπηρετεί αυτό».

Υπάρχει κύκλωμα trafficking – Είναι και άλλοι που δεν έχουν συλληφθεί για την υπόθεση
Όπως σημείωσε η κυρία Λεκάκη, υπάρχουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο κύκλωμα trafficking και δεν έχουν ακόμα συλληφθεί, «τους έχει κατονομάσει όλους στην Αστυνομία, έχει δώσει όλα τα στοιχεία». Μιλώντας για το κύκλωμα trafficking η συνήγορος της 19χρονης σημείωσε:

«Κάποιος την πήγαινε στον πελάτη δεν ήταν μόνος του ο αστυνομικός. Κάποιος άλλος συνδεόταν αλλού, υπήρχε ένα sait που είχε ανεβασμένη τη φωτογραφία του κοριτσιού και την πουλούσε. Υπ’αρχουν φωτογραφίες και άλλων κοριτσιών είτε με είτε χωρίς τη συναίνεσή τους. Μιλάμε για κύκλωμα που έχουμε κάθε διάθεση να βοηθήσουμε να εξαλειφθεί».

Δεν γνώριζε η μητέρα
Για την μητέρα της κοπέλας η δικηγόρος σημείωσε: «Το κορίτσι δεν είχε μιλήσει στη μητέρα της, η οποία – όπως λέει το κορίτσι- δεν γνώριζε τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι. Η μητέρα κλήθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά δεν ξέρω αν κατέθεσε. Δεν μας επιτρέπεται από τον νόμο να δούμε ακόμη τη δικογραφία», τόνισε και σημείωσε πως η μητέρα ζούσε μαζί με τον πατέρα στο σπίτι που βιαζόταν η κοπέλα επί 7 χρόνια.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το