Τοπικά

Ηλικιωμένος Βολιώτης αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του με κουζινομάχαιρο

Η μοναξιά και τα προβλήματα υγείας που φέρεται να αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα, πιθανολογείται ότι οδήγησαν 79χρονο να αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του χθες το πρωί στη Ν. Ιωνία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο 79χρονος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, με λάμα περίπου 15 εκατοστών και έκοψε τις φλέβες του στον καρπό του αριστερού του χεριού, ενώ τραυμάτισε και την κοιλιακή του χώρα. Τα αίματα πήραν τον 79χρονο, που έκανε την απόπειρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα σκαλοπάτια της εισόδου της μονοκατοικίας όπου διαμένει μόνος του στη Ν. Ιωνία. Σύμφωνα με άλλη πηγή ο 79χρονος φέρεται να είχε πριν την απόπειρα, που έγινε γύρω στις 10 το πρωί, επεισόδιο με συγγενικό του πρόσωπο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου και από εκεί στη Χειρουργική Κλινική όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Η κατάστασή του παραμένει σοβαρή και δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, καθώς φέρεται να έχουν τραυματιστεί ζωτικά του όργανα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο συνηθέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι με τη λήψη πολλών φαρμακευτικών χαπιών, ο αυτοπυροβολισμός, ο απαγχονισμός ή η πτώση από μεγάλο ύψος, συνήθως από μπαλκόνια ή ταράτσες πολυκατοικιών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτόχειρων και όσων θέτουν τέλος στη ζωή τους είναι άνδρες. Αναφορικά με το προφίλ του ατόμου με αυξημένο κίνδυνο τέλεσης αυτοκτονίας περιλαμβάνει: Μοναχική διαβίωση και κοινωνική απομόνωση, απουσία υποστηρικτικού περιβάλλοντος, κατάθλιψη, σωματική νόσο, ιστορικό τυχόν προηγούμενης απόπειρας, στρεσογόνα γεγονότα ζωής (συνήθως σχετιζόμενα με απώλεια, θάνατος προσφιλούς προσώπου, απόλυση-ανεργία, χωρισμός).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το