Αθλητισμός

Ηλίας Μήλιος: Υψηλοί οι στόχοι του ΕΟΣ Βόλου

Ψηλά βάζει τον πήχη και για την επόμενη χρονιά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου. Ο πρόεδρος Ηλίας Μήλιος εκφράζει μέσω της «ΘτΔ» την αισιοδοξία του ότι η νέα σεζόν θα είναι επιτυχημένη για όλα τα αθλήματα που διατηρεί ο σύλλογος, με σκοπό να συνεχίσει επάξια την πολυετή παράδοση και να παραμείνει στην κορυφή.

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΡΙΣΙΛΑ

Μπορεί να βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού αλλά ο ΕΟΣ Βόλο μόνο αδρανής δεν παραμένει. Οι αθλητές και οι αθλήτριές του έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες σε όλα τα τμήματα που καλλιεργεί, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται εντατικά εν όψει της επόμενης χρονιάς, όπου οι στόχοι παραμένουν υψηλοί.

Ο Ηλίας Μήλιος μίλησε στη «ΘτΔ» για τις τελευταίες διακρίσεις, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ αναφέρθηκε και στον ορεινό αγώνα δρόμου που συνδιοργανώνει ο σύλλογος με άλλους τοπικούς φορείς. Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου μίλησε για τα εξής θέματα:

Για την προετοιμασία της ομάδας χιονοδρομίας: «Η προετοιμασία για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 έχει αρχίσει. Πρώτα πήγαμε στον παγετώνα του Χίντερτουκς στην Αυστρία στις 22 Ιουνίου με 15 αθλητές και δύο προπονητές.

Από τις 2 Αυγούστου μία ομάδα του ΕΟΣ Βόλου βρίσκεται στην Ολλανδία, όπου προετοιμάζεται σε κλειστό χιονοδρομικό κέντρο. Αυτό το επιλέξαμε επειδή οι παγετώνες στο εξωτερικό έχουν έλλειψη χιόνωσης και το χιόνι σε εξωτερικές περιοχές είναι μαλακό και οι αθλητές δεν μπορούν να προπονηθούν.

Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές λόγω καλοκαιριού και πλέον όλες οι ομάδες πηγαίνουν σε κλειστές πίστες. Εκεί οι συνθήκες είναι ιδανικές και γι’ αυτό υπάρχουν εκεί πολλές αποστολές από διάφορα μέρη του πλανήτη. Η αποστολή απαρτίζεται από 12 αθλητές και αθλήτριες και η προετοιμασία θα διαρκέσει δέκα ημέρες».

Για την επιτυχία της Μαρινίτας Καλτσογιάννη και του Δημήτρη Ασβεστά στην Αργεντινή: «Η Μαρινίτα Καλτσογιάννη και ο Δημήτρης Ασβεστάς ταξίδεψαν στην Παταγονία, όπου έλαβαν μέρος στους αγώνες «La Hoya Esquel». Πιο συγκεκριμένα κλήθηκαν σ’ ένα καμπ επίλεκτων αθλητών. Η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων τους επέλεξε ως κορυφαίους Έλληνες χιονοδρόμους στην κατηγορία των 21 ετών, πράγμα που είναι πολύ τιμητικό για τον ΕΟΣ Βόλου γενικότερα. Μάλιστα τα δύο παιδιά κατόρθωσαν να κατακτήσουν μετάλλια καταλαμβάνοντας στο σλάλομ τη 2η και 3η θέση η Καλτσογιάννη και την 3η και 4η θέση ο Ασβεστάς ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους».

Για την ορειβασία: «Η Μαρία Μαγγίτση και η Ευγενία Κόπανου ανέβηκαν στον Μύτικα, που αποτελεί την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και όλης της Ελλάδας, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 2918 μέτρων. Πρόκειται για παιδιά μόλις 11 ετών, τα οποία είχαν τη συνοδεία του καταξιωμένου Νίκου Μαγγίτση, που ταυτόχρονα είναι προπονητής και στην αναρρίχηση, αλλά και του Αντώνη Κόπανου.

Το επίτευγμα αυτό αποδεικνύει ότι στα τμήματα του ΕΟΣ Βόλου γίνεται σοβαρή και συνεχής δουλειά από τις μικρές ηλικίες δείχνοντας πάντα ευαισθησία στο φυσικό και ιδιαίτερα στο ορεινό περιβάλλον.

Επίσης στις 23 και 24 Ιουλίου λάβαμε μέρος στην 80η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Βαρδούσια Όρη μετά από διετή διακοπή εξαιτίας της πανδημίας.  Ο ΕΟΣ Βόλου συμμετείχε με πολυμελή ομάδα. Την πρώτη ημέρα κατασκηνώσαμε στο οροπέδιο Πιτμάλικο στα 2.000 μέτρα και την επόμενη έγινε ανάβαση στην κορυφή Κόρακας στα 2.495 μέτρα».

Για τον αγώνα ορεινού δρόμου «Αγριόλευκες»: «Ο ΕΟΣ Βόλου σε συνεργασία με τον Κένταυρο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, την Κενταύρων Όρος ΑΕ (Χ.Κ Πηλίου), τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, διοργανώνει τον αγώνα ορεινού δρόμου «Αγριόλευκες» στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων. Επίσης θα κάνουμε και αγώνα για παιδιά από 8 έως 15 ετών περίπου. Είχαμε διοργανώσει τον αγώνα για πρώτη φορά πριν από τρία χρονιά, αλλά λόγω του κορωνοϊού δεν είχε ξαναγίνει. Πρόκειται για πολύ ωραία διαδρομή μέσα στο δάσος και στις οξιές. Στον αγώνα θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη από γιατρούς και εθελοντές διασώστες. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΣ Βόλου (eosvolos.gr) και στο προφίλ του ομίλου στο Facebook Καλούμε τον κόσμο και τους λάτρεις της φύσης ιδιαίτερα να δώσουν το «παρών» σ’ αυτόν τον όμορφο αγώνα».

Για την αναρρίχηση: «Από την 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει η προετοιμασία στο τμήμα αναρρίχησης. Η ομάδα θα ταξιδέψει στη Βουλγαρία, όπου θα λάβει μέρος σε καμπ μέσα σε εξαιρετικές συνθήκες. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ειδική πίστα που έχει διαμορφωθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος», όπου προπονούνται οι αθλητές μας».

Για τους στόχους του ΕΟΣ Βόλου τη νέα χρονιά: «Ο ΕΟΣ Βόλου διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στη χιονοδρομία είμαστε επί οκτώ χρόνια πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ ανοδική πορεία διαγράφουμε και στην αναρρίχηση. Μάλιστα στην πίστα στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος» έχουμε διοργανώσει αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ευελπιστούμε πάντα σε υψηλούς αγωνιστικούς στόχους σε όλα τα τμήματα που καλλιεργούμε».

Για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου: «Ένα ακόμη ευχάριστο νέο είναι η διάνοιξη του δρόμου στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι δεν θα αποχιονίζεται πλέον ο δρόμος Χάνια-Κισσός, ο οποίος περνά από το Χιονοδρομικό. Τώρα με την παράκαμψη ο δρόμος θα παραμένει κλειστός, πράγμα που δεν θα διευκολύνει μόνο τον σύλλογό μας και τους επισκέπτες του Χιονοδρομικού, αλλά και τους οδηγούς που θα αποφεύγουν την ταλαιπωρία. Πληροφορήθηκα ότι η απόφαση υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και θα δώσει λύση στο πρόβλημα που υπήρχε τόσα χρόνια».

Για τη συνεργασία με τους φορείς: «Ως διοίκηση του ΕΟΣ Βόλου έχουμε άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς. Για παράδειγμα ό,τι ζητήσουμε από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου μάς το προσφέρει και μας βοηθάει πάρα πολύ. Γενικά θεωρούμε πολύ σημαντικό να συνεργαζόμαστε αρμονικά με τους φορείς της περιοχής μας, έτσι ώστε όλες οι διοργανώσεις να στεφθούν με επιτυχία».

 

 

 

Share
Ετικέτες: ΕΟΣ Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Ο Τομ Κρουζ ψάχνει μέρη για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας – Επισκέφτηκε και την Ελλάδα

Ο Τομ Κρουζ τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε αναζήτηση τοποθεσιών για τα γυρίσματα της νέας…

11 Ιουνίου 2024

Μητσοτάκης για αποτέλεσμα ευρωεκλογών: Διορθωτικές κινήσεις – Αποδοκιμάστηκε και η αντιπολίτευση των λεφτόδεντρών

Δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 24ωρα τα σενάρια για δομικό ανασχηματισμό, με φόντο το άσχημο…

11 Ιουνίου 2024

Οι μαθητές του 2ου ΓΕ.Λ Ν. Ιωνίας ανακυκλώνουν οικιακά απορρίμματα

To 2o ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, συμμετείχε σε ένα πολύ ενδιαφέρον και καινοτόμο πρόγραμμα e-twinning κατά…

11 Ιουνίου 2024

Πακιστάν: Συνέλαβαν και έστειλαν στο ψυχιατρείο άνδρα που ήθελε να ανοίξει το πρώτο γκέι κλαμπ στη χώρα

Σοκ προκαλεί η είδηση πως έστειλαν έναν Πακιστανό σε ψυχιατρική κλινική επειδή προσπάθησε να ανοίξει…

11 Ιουνίου 2024

Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Περισσότερα από 1.000 ζώα απανθρακώθηκαν μετά από φωτιά σε αγορά

Τουλάχιστον 1.000 ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από φωτιά που ξέσπασε στην διάσημη ανοιχτή αγορά…

11 Ιουνίου 2024

Ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας για επικίνδυνο πρωτοεμφανιζόμενο εχθρό των καλλιεργειών

Ενημερωτική ημερίδα για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Spodoptera frugiperda και μέτρα αντιμετώπισής του θα πραγματοποιήσει…

11 Ιουνίου 2024