Τοπικά

«Ηλεκτροπληξία» σε δήμο της Λάρισας και ΔΕΗ

ecc1567734c98f57ff2d222c1c91ea7f_XL

Υπόθεση ρευματοκλοπής που αγγίζει δήμο της ευρύτερης περιοχής και τη ΔΕΗ αποκαλύφθηκε χθες όταν ελεγκτές της επιχείρησης εντόπισαν ‘’πειραγμένο’’ μετρητή σε σπίτι υπαλλήλου της ο οποίος τυγχάνει και αυτοδιοικητικός παράγοντας.

Το θέμα που θα κάνει ‘’τζιζ’’ κυριολεκτικά, εφόσον επιβεβαιωθεί με επίσημη ανακοίνωση η κλοπή ρεύματος, συζητείται ήδη στη συγκεκριμένη περιοχή, σε στενό προς το παρόν κύκλο, προκαλώντας ‘’ηλεκτροπληξία’’. Με τον δήμαρχο ωστόσο να υπερασπίζεται τον εν λόγω συνεργάτη του και να μιλά για «προβοκάτσια αντιπάλων με στόχο τον ίδιο».

Έχοντας εντοπίσει έξαρση του φαινομένου της ρευματοκλοπής, «με πρόσχημα σε πολλές περιπτώσεις την οικονομική κρίση», όπως λένε στελέχη της, η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει πρόγραμμα δειγματοληπτικού ελέγχου σε ρολόγια, τόσο οικιακών καταναλωτών όσο και επιχειρήσεων. Οι μέχρι τώρα έλεγχοι έχουν αποδώσει εντοπισμό περιστατικών ρευματοκλοπής στο 5% περίπου των μετρητών που έχουν ελεγχθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ελέγχων πέρυσι είχε εντοπιστεί στα Φάρσαλα κλοπή ρεύματος από επιχείρηση, που εκτιμήθηκε στο ύψος των 140.000 ευρώ.

Με στόχο την επιτυχία των ελέγχων και την αντικειμενικότητά τους, συνεργεία από άλλες περιοχές της χώρας ελέγχουν αιφνιδίως μετρητές στη Θεσσαλία και αντιστοίχως κλιμάκιο τεχνικών της τοπικής υπηρεσίας μεταβαίνει σε άλλες περιφέρειες για έλεγχο. Για να διαφυλάξει τα του οίκου της αλλά και την αξιοπιστία της, η ΔΕΗ έχει δώσει εντολή στους ‘’ράμπο’’ να ελέγχουν συστηματικά και μετρητές των υπαλλήλων της επιχείρησης. Λειτουργώντας σαν ιδιότυπη «υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων». Έτσι προέκυψε και το προαναφερθέν ‘’λαβράκι’’.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές από τη ΔΕΗ Λαμίας εντόπισαν μεταξύ άλλων και ‘’πειραγμένο’’ ρολόι κατανάλωσης ρεύματος στο σπίτι του εν λόγω συναδέλφου τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ο τρόπος της κλοπής ρεύματος καθώς και το ότι επρόκειτο για περιστατικό εξελισσόμενο εις βάθος χρόνου, με αποτέλεσμα κλοπή κάποιων δεκάδων χιλιάδων KWh. Όταν οριστικοποιηθεί το ύψος της αξίας της ρευματοκλοπής η ΔΕΗ θα προσφύγει δικαστικώς διεκδικώντας τα διαφυγόντα έσοδα ενώ παραμένει άγνωστο το πώς θα αντιμετωπιστεί από την κεντρική διοίκηση ο υπάλληλός της.

Ερωτηθείς χθες ο δήμαρχος της συγκεκριμένης περιοχής δήλωσε ότι θα ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση, θεωρώντας ωστόσο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. «Γνωρίζω πολύ καλά τον άνθρωπο, δεν μπορεί να έκανε τέτοιο πράγμα. Επιπλέον, ως υπάλληλος της ΔΕΗ, ο συγκεκριμένος γνώριζε ότι γίνονται έλεγχοι και άρα δεν θα το διέπραττε», εξήγησε. «Οι αντίπαλοί μου, που μονίμως βυσσοδομούν και απεργάζονται σχέδια εναντίον μου, μπορεί να πείραξαν τον συγκεκριμένο μετρητή και κατόπιν κάρφωσαν στη ΔΕΗ ώστε να γίνει ο έλεγχος». Εφόσον όμως προκύψει χρονικό βάθος στην υπόθεση, τότε το συγκεκριμένο σενάριο καταρρέει παταγωδώς

Πηγή www.eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το