Τοπικά

Ηλεκτρονικές δηλώσεις προτίμησης στο ΕΠΑΛ του Βόλου

Ολοκληρώνεται στις 17/06/2019 η διαδικασία υποβολής Ηλεκτρονικών Δηλώσεων Προτίμησης (Η.Δ.Π.) σχολείου για το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020. Η δήλωση γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/.
Η ύπαρξη Η.Δ.Π. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή σε οποιοδήποτε ΕΠΑ.Λ. ημερήσιο ή εσπερινό. Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας (Εσπερινό) παρέχεται βοήθεια για την υποβολή Η.Δ.Π. σε όσους/ες αδυνατούν να την υποβάλουν μόνοι/ες τους. Για την υποβολή είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα και οι κωδικοί taxisnet. Στo 4ο ΕΠΑ.Λ. φοιτούν ανήλικοι/ες και ενήλικοι/ες μαθητές/ήτριες που επιθυμούν με την αποφοίτησή τους να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν για σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκτώντας γενικές γνώσεις αλλά και εξειδίκευση σε μια από τις ακόλουθες ειδικότητες:
Τ. Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής, Τ. Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τ. Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών, Τ. Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Τ. Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού, Τεχνικός Οχημάτων, Τ. Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης (υπό έγκριση), Βοηθών Φαρμακείου, Βοηθών Φυσικοθεραπευτή.

Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. λειτουργούν δύο προγράμματα σπουδών:
Α) Στο 1ο, «ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ & ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 3ετής. Εγγράφονται σε αυτό, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Γυμνασίου παρακολουθώντας μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά).
Β) Στο 2ο, «ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 2ετής. Εγγράφονται στο Β’ έτος, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, κλπ) παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά) με μειωμένο ημερήσιο/εβδομαδιαίο ωράριο.
Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την εγγραφή. Η φοίτηση και η μετακίνηση των μαθητών/τριών γίνεται δωρεάν για όσους/ες δεν έχουν αποκτήσει απολυτήριο Λυκείου και με έκπτωση 50% για όσους/ες έχουν ήδη απολυτήριο Λυκείου. Στους μαθητές που εγγράφονται παρέχεται η δυνατότητα αναβολής στράτευσης.
Για επιπρόσθετες πληροφορίες – διευκρινήσεις στα τηλέφωνα 2421060443 & 2421068423 (ώρες 18.00 – 22.00).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το