Τοπικά

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής στα Λύκεια – Στους λογιστές και τα σχολεία θα απευθυνθούν πολλοί γονείς

Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με την προθεσμία υποβολής να λήγει στις 2 Ιουλίου.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας, από σήμερα και ώρα 09:00 έως τις 2 Ιουλίου και ώρα 23.59 θα μπορούν όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021, να πρέπει να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση».
Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Από πέρυσι οι μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια εγγράφονται ηλεκτρονικά με τους γονείς να εισέρχονται με τους κωδικούς του taxisnet στην ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου. Εδώ και λίγες εβδομάδες οι γονείς έχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία, αλλά ακόμη η πλατφόρμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.
Το υπουργείο ανακοίνωσε την έναρξη εγγραφής χθες το βράδυ.
«Μας τηλεφωνούν συνεχώς γονείς και ρωτούν να μάθουν, από πότε θα μπει σε λειτουργία η πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους παιδιού τους, αλλά τους διαμηνύουμε πως ακόμη το σύστημα δεν λειτουργεί, επομένως θα πρέπει να περιμένουν» τονίστηκε από διευθύντρια Λυκείου η οποία συμπλήρωσε πως είναι θέμα ημερών, πότε τελικά θα ανοίξει η πλατφόρμα».

Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ημερομηνία λήξης για την προθεσμία εγγραφής του μαθητή.
Οι περισσότεροι γονείς θα υποβάλλουν μόνοι την αίτηση εγγραφής, καθώς γνωρίζουν να χειρίζονται τους υπολογιστές. «Υπάρχει, όμως και ένα ποσοστό 10-15% που δεν ξέρει από τεχνολογία, επειδή έχουν ξένα ονόματα, και χρειάζονται τη βοήθειά μας που την προσφέρουμε» τόνισε διευθυντής Γυμνασίου προσθέτοντας πως «υπάρχουν και οι γονείς που μεταβαίνουν στον λογιστή για να κάνει την εγγραφή».
Στο σημείο αυτό διευθύντρια ΓΕΛ σημείωσε πως «ακόμη και στις συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε, είμαστε διαθέσιμοι να εξυπηρετήσουμε τους γονείς που έχουν πρόβλημα με τον χειρισμό του υπολογιστή και να τους κάνουμε εμείς την εγγραφή, αντί να υποχρεωθούν στον λογιστή τους καταβάλλοντας ενδεχομένως και κάποιο χρηματικό ποσό».

Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ’ Τάξη Λυκείου συμπληρώνουν και την ομάδα προσανατολισμού που θέλουν να παρακολουθήσουν.
Από το υπουργείο παιδείας έχει ανακοινωθεί πως «οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές. Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές γίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε: α. να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή β. να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα».

Στο μεταξύ σε αρκετά Λύκεια έγινε ήδη η αποστολή των βαθμολογιών για τους μαθητές των δύο πρώτων Τάξεων, καθώς στη Γ’ Τάξη είχε ήδη προηγηθεί από την προηγούμενη Παρασκευή.
Μάλιστα, όσοι μαθητές επιθυμούν να λάβουν ιδιοχείρως τον έλεγχο επίδοσης ή το απολυτήριο, μπορούν να μεταβαίνουν στο σχολείο και να το παραλαμβάνουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το