Τοπικά

Ηλ. Ξηρακιάς: “Σεμνά Παύλο” – Αποδοκιμάζει δηλώσεις του Π.Μαρκάκη για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Παύλου Μαρκάρη σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχετικά με την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς επισημαίνει τα εξής:

“Χαμογελαστός εμφανίσθηκε ο Παύλος Μαρκάκης στον ΑΣΤΡΑ TV και σχολίασε τα του «σκανδάλου ΕΡΓΗΛ-ΔΕΥΑΜΒ», ως έμπειρο πολιτικό στέλεχος και ως ειδικός επί των Δημοσίων Έργων, αντικείμενο που, όπως δήλωσε, υπηρέτησε για 30 χρόνια.
Μεταξύ πολλών και διαφόρων είπε στους βολιώτες και ότι το Πρωτόκολλο της Επιτροπής Παραλαβής, της οποίας είχα την τιμή να προεδρεύω, που αποκάλυψε το σκάνδαλο, δεν έχει καμιά αξία, γιατί δήθεν στηρίχθηκε σε μια διάταξη που ψηφίσθηκε μετά την κατασκευή του έργου κι έτσι δεν ισχύει για την ΕΡΓΗΛ.

Μάλλον τα έχει μπερδέψει ο κ. Μαρκάκης. Η παραλαβή του έργου και η τεκμηρίωση ότι η ΕΡΓΗΛ πρέπει να επιστρέψει στη ΔΕΥΑΜΒ 6 εκ ευρώ, ως αχρεωστήτως πληρωθέντα, στηρίχθηκε στο άρθρο 11 παρ 3 του Ν. 1418 που ψηφίσθηκε το μακρινό 1984. Η απόφαση μάλιστα του Αρείου Πάγου που έκρινε την αυτοδίκαιη έγκριση της τελικής επιμέτρησης του έργου, είναι απόλυτα σαφής: «Στο πλαίσιο αυτό οι εγκεκριμένες ρητά ή σιωπηρά επιμετρήσεις του έργου, έστω και αν τυπικά δεν ακυρώνονται, ανατρέπονται πάντως και κατ’ αποτέλεσμα, αν διαπιστωθούν κατά την παραλαβή του έργου διαφορές στην ποιότητα ή στις ποσότητες των εργασιών που εκτελέσθηκαν και μάλιστα ο φορέας του έργου δικαιούται κατά τα άρθρα 7 παρ. 3,6 και 11παρ. 3 του ν.1418/1989 να αναζητήσει τα ποσά που καταβλήθηκαν στον ανάδοχο για εργασίες ελαττωματικές ή ποσότητες μικρότερες».
Αν πράγματι ο κ. Μαρκάκης δεν το ήξερε, ελπίζω αυτό να οφείλεται στο ότι πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που αποχώρησε από την υπηρεσία του. Σε τόσο σοβαρά θέματα όμως και σε τόσο ευαίσθητη στιγμή δεν συγχωρείται τέτοια επιπολαιότητα από ένα έμπειρο πολιτικό και τεχνικό στέλεχος. Αντιλαμβάνεται, προφανώς, ότι τέτοιες αβάσιμες δημόσιες αναφορές μόνο στην ΕΡΓΗΛ δίνουν όπλα, αλλά και στα επικοινωνιακά παιγνίδια της σημερινής δημοτικής αρχής, που απέσυρε την αγωγή και την κράτησε στο συρτάρι για τρία(3) ολόκληρα χρόνια.
Μήπως, τελικά, κ. Μαρκάκη, πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη εμείς που μετρήσαμε το πραγματικό έργο και αποκαλύψαμε το μεγάλο σκάνδαλο;”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το