Τοπικά

Οικόπεδα αγοράζει η ΔΕΥΑΜΒ για να εξασφαλιστεί το έργο του αποχετευτικού δικτύου στην Αγχίαλο

Στην αγορά οικοπέδων προκειμένου να υλοποιηθεί το χρηματοδοτούμενο έργο «Σύνδεση δικτύου ακαθάρτων από τη Νέα Αγχίαλο με τον Βιολογικό Καθαρισμό» προχωρά η ΔΕΥΑΜΒ. Σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ σημείωσε πως έχουν ήδη γίνει τρία προσύμφωνα με ιδιοκτήτες οικοπέδων.

Παράλληλα αποφασίστηκε η διενέργεια διαγωνισμού για να προμηθευτεί η ΔΕΥΑΜΒ επτά οχήματα συνολικής δαπάνης 183.520 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών της.

Πρόκειται για δυο επαγγελματικά οχήματα τύπου Pick Up 4×4 διπλής καμπίνας, ένα όχημα μονής καμπίνας τύπου Single Cab Pick Up 4×2, δυο κλειστά φορτηγάκια τύπου Van και δυο επιβατηγά οχήματα.

Η ΔΕΥΑΜΒ αναμένεται να έχει αποκτήσει τα παραπάνω οχήματα σε χρονικό διάστημα μέχρι και τέσσερις μήνες αν δεν υπάρξει κάποιο κώλυμα στον διαγωνισμό και με την προϋπόθεση πως τα οχήματα θα είναι ετοιμοπαράδοτα.

Τέλος εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη, οι όροι διαγωνισμού, η δημοπράτηση και η διάθεση πίστωσης για την αποκατάσταση λειτουργίας και ενίσχυσης του αρδευτικού αύλακα στο αρδευτικό δίκτυο Μακρινίτσας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 59.000 € με ΦΠΑ 14.160 €.

«Πρόκειται για αύλακα 8,5 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε το 1930 και δεν έχει επισκευαστεί.  Υπάρχουν διαρροές στο δίκτυο και πρέπει να το φτιάξουμε» δήλωσε ο πρόεδρος Αρ. Σαββάκης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το