Τοπικά

Οικονομική ασφυξία των γιατρών καταγγέλει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

giatroi

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας καταγγέλει ως απαράδεκτη την πρόταση της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ για μείωση των τιμών των ιατρικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “είναι γνωστό σε όλους ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους με τιμές που έχουν καθηλωθεί  από το 1991. Επιπλέον μετά τις γνωστές περικοπές – κουρέματα με claw back (αρπάζω πίσω), rebate, πλαφόν κ.λ.π. – στις αποδοχές των εν λόγω ιατρών, είναι νομοτελειακή η οικονομική ασφυξία και οικονομική κατάρρευση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και εργαστηριών”.
Πάγιες θέσεις των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, είναι η αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, η ελεύθερη επιλογή του ιατρού και η αμοιβή του κατά πράξη και περίπτωση, η διαφύλαξη του δικαιώματος συνταγογράφησης των πιστοποιημένων ιατρών, η μη χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή και οι συλλογικές συμβάσεις των ιατρών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέσω των Ιατρικών Συλλόγων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου καλεί τα μέλη του να συσπειρωθούν γιατί τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά, τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι “η σοβαρή και υπεύθυνη άσκηση ιατρικής δεν γίνεται με έκδοση ΦΕΚ, υποχρηματοδότηση της Υγείας και ανοργάνωτες και αυταρχικές πρακτικές”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το