Τοπικά

Οικονομικά και προσιτά τα ξενοδοχεία του Βόλου για διαμονή

 Βόλος_Πεζόδρομος

Οι ξενοδοχειακές τιμές στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, ακολουθώντας την πορεία που ήδη είχαν χαράξει από τον προηγούμενο μήνα, αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο κατά τον Απρίλιο. Φυσικά, από αυτές δε λείπει και η Αθήνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τιμολογιακές αλλαγές σε επιμέρους ελληνικούς προορισμούς. Πώς όμως διαμορφώθηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων της Θεσσαλίας σύμφωνα με τον οργανισμό trivago; Στο Βόλο οι τιμές μειώθηκαν σε ποσοστό 7% σε σχέση με το 2014 και 6% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015.

Στη Λάρισα οι τιμές αυξήθηκαν 8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα,

Σε σχέση με το 2014 οι τιμές στην Τσαγκαράδα έχουν μειωθεί σε ποσοστό 16%, στη Μακρινίτσα έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 2%, αλλά έχουν μειωθεί σε ποσοστό 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε ευρωπαϊκές πόλεις:

Η κατάταξη μεταβολών των ξενοδοχειακών τιμών, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, διαμορφώνεται με το Πόρτο να εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2014, ύψους 45 τοις εκατό. Μεγάλη ωστόσο είναι και η αντίστοιχη μηνιαία μεταβολή στις τιμές του Πόρτο, με 37 τοις εκατό. Ετήσιες αυξήσεις μεταξύ 19 και 24 τοις εκατό παρουσιάζουν διεθνείς προορισμοί όπως το Δουβλίνο, η Βουδαπέστη, η Σεβίλλη και το Μάντσεστερ. Η Αθήνα ακολουθεί με ετήσια αυξητική τάση ύψους 18 τοις εκατό, ενώ συγκριτικά με τον περασμένο μήνα, οι τιμές έχουν μεταβληθεί κατά 21 τοις εκατό. Κατά 17 τοις εκατό έχουν αυξηθεί οι τιμές σε Άμστερνταμ, Λίβερπουλ και Κοπεγχάγη, προορισμοί που πέρυσι είχαν σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Μάλιστα, ιδιαίτερα μεγάλη αυξητική τάση φαίνεται να έχουν οι τιμές των ξενοδοχείων του Άμστερνταμ και σε σχέση με το Μάρτιου του 2015, καθώς η μηνιαία μεταβολή κυμαίνεται στα 46 τοις εκατό.

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών:

Με το ενδιαφέρον στραμμένο στην Ελλάδα και στη διαμόρφωση τιμών στις διάφορες πόλεις της, παρατηρούνται αρκετές αυξήσεις, αλλά και κάποιες μειώσεις. Μεγάλες αυξήσεις παρουσιάζονται στο όμορφο Ναύπλιο, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, με 28 και 15 τοις εκατό αύξηση ξενοδοχειακών τιμών, αντίστοιχα. Εξίσου μεγάλες μεταβολές προς τα πάνω φαίνεται να έχει και το Καρπενήσι, το οποίο σε σχέση με πέρυσι είναι ακριβότερο κατά 25 τοις εκατό ενώ συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, κατά 12 τοις εκατό. Καμία μεταβολή σε σχέση με το Μάρτιο δεν είχαν οι τιμές των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, ενώ συγκριτικά με την ίδια εποχή το 2014, οι αυξήσεις αγγίζουν μόνο το τέσσερα τοις εκατό. Μειώσεις σε σχέση με το περασμένο έτος φαίνεται να έχει κυρίως η Πάτρα και ο Βόλος, πόλεις που είναι κατά δύο και επτά τοις εκατό, αντίστοιχα, πιο οικονομικές. Τα ξενοδοχεία του Βόλου μάλιστα, μείωσαν τις τιμές τους και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κατά έξι τοις εκατό, όπως και η Αράχωβα, κατά οκτώ τοις εκατό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το