Κόσμος

Εικόνες–σοκ: Τζιχαντιστές καταστρέφουν αρχαιότητες στη Συρία

Άλλο ένα ντοκουμεντο της βαρβαρότητας των τζιχαντιστών έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Amaq, φερέφωνο του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Πρόκειται για αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφή αρχαίων τεχνουργημάτων, που τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης χαρακτήρισαν σύμβολα «σατανικής λατρείας».

Οι αρχαιότητες είχαν βρεθεί στην πόλη Αμπού Καμάλ της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ της Συρίας, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ.

«Οι αρμόδιοι για την επιβολή του νόμου πήραν την απόφαση να καταστρέψουν τα είδωλα που δημιούργησε ο σατανάς για να λατρεύουν εκείνον αντί για τον Αλλάχ», λένε οι τζιχαντιστές στο βίντεο.

Η τρομοκρατική οργάνωση έχει εξαπολύσει έναν αμείλικτο πόλεμο κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της Συρίας και του Ιράκ, καταστρέφοντας συστηματικά αρχαιολογικούς χώρους με μπουλντόζες και εκρηκτικά, όπως έκαναν με τον ναό του Μπααλσαμίν, που χτίστηκε πριν από περίοπυ 1.900 χρόνια στην Παλμύρα.

Όμως πέρα απ’ τις καταστροφές που προκάλεσε και συνεχίζει να κάνει το «Ισλαμικό Κράτος», οι αρχαιολογικοί χώροι στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές κι από τις παράνομες ανασκαφές και τις λεηλασίες που έχουν κάνει αρχαιοκάπηλοι, ντόπιοι και ξένοι. Σύμφωνα με την UNESCO το 2015 ομάδες ενόπλων και μη «έκαναν συστηματικές παράνομες ανασκαφές» σε σημαντικές ιστορικές τοποθεσίες για να κλέψουν και να εμπορευτούν αρχαιότητες.

https://youtu.be/RSSolBZSf3U

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το