Τοπικά

Εικόνα εγκατάλειψης στο πάρκο του Αναύρου – Γεμάτο σκουπίδια και λιμνάζοντα νερά “Θ”

Σ01 Φ4 δισ

Απογοήτευση προκαλούν τα όσα αντικρίζουν οι Βολιώτες, οι οποίοι επιλέγουν το πάρκο του Αναύρου για την καθημερινή βόλτα τους. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης, μετατρέπει σε δυσάρεστη εμπειρία την επίσκεψη στο συγκεκριμένο τμήμα του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Η άνοδος της θερμοκρασίας και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών αύξησαν κατακόρυφα τον αριθμό των συμπολιτών μας, οι οποίοι επιλέγουν το πάρκο του Αναύρου για να περπατήσουν ή για λόγους αναψυχής.

Ωστόσο, όσοι διέρχονται από εκεί, έρχονται αντιμέτωποι με μία κατάσταση που προκαλεί απογοήτευση. Το κυρίαρχο πρόβλημα από το ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι την παραλία του Αναύρου είναι η ύπαρξη απορριμμάτων σχεδόν σε κάθε γωνιά του πάρκου. Άδεια μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια καφέ, αλλά και πολλά άχρηστα αντικείμενα έχουν κατακλύσει την έκταση. Στο ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου υπάρχουν εστίες με λιμνάζοντα ύδατα, τα οποία μετατράπηκαν σε μικρά έλη και απειλούν τη δημόσια υγεία, με τα κάθε λογής σκουπίδια να δίνουν τη χαριστική βολή στα σημεία που εντοπίζονται στάσιμα νερά.

Σ23 Φ2 δισ (4)

Πολλά καλαθάκια σκουπιδιών έχουν καταστραφεί από αγνώστους, ενώ φθορές υπάρχουν και στα περισσότερα φωτιστικά σώματα. Πολλές λάμπες είναι σπασμένες και κανείς δεν ενδιαφέρεται να τις αντικαταστήσει, με αποτέλεσμα τις βραδινές ώρες να υπάρχουν αρκετές γωνιές στο πάρκο που φωτίζονται ελλιπώς ή καθόλου.

Πάντως, το πλέον λυπηρό για την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την περίοδο το πάρκο του Αναύρου, είναι οι βανδαλισμοί στα μνημεία και τα αγάλματα. Από τη λαίλαπα των κακόγουστων γκράφιτι και των συνθημάτων από σπρέι δεν ξέφυγαν ούτε οι αναπαραστάσεις των νεολιθικών καλυβών, με τους δράστες να μη δείχνουν το παραμικρό ίχνος σεβασμού.

Με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται στο μεγαλύτερο χώρο πρασίνου μέσα στο Βόλο, φαντάζει επιτακτική η ανάγκη άμεσων επεμβάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ώστε να πάψει η απαξίωση του πάρκου που υποβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή του Αναύρου.

Σ23 Φ1 δισ (1)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το