Τοπικά

Οικογενειακή τραγωδία πίσω από την εγκατάλειψη 14χρονου ΑμεΑ – Αναζητείται ίδρυμα για τη φιλοξενία του

εγκατάλειψη παιδιού

Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία κρύβεται πίσω από το περιστατικό εγκατάλειψης 14χρονου παιδιού με αναπηρία στον Αλμυρό, που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα. Το παιδί φιλοξενείται στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όπου το επισκέπτεται ο πατέρας του, ενώ η μητέρα του, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική της Λάρισας.

Ο 14χρονος, ο οποίος διαμένει με τον 49χρονο πατέρα του, εντοπίστηκε μόνος στο σπίτι από την αστυνομία, μετά από καταγγελίες περιοίκων ότι άκουσαν να καλεί σε βοήθεια. Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, ο πατέρας ισχυρίστηκε οτι ήταν αναγκασμένος να απουσιάσει για μια ημέρα στην Αθήνα και είχε ζητήσει από συγγενείς του να φροντίσουν το γιο του, περνώντας από το σπίτι για να ανάψουν τη σόμπα και να του δώσουν φαγητό.

Μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, ωστόσο εκτίμηση των γιατρών που το εξέτασαν είναι οτι ο 14χρονος θα πρέπει να μεταφερθεί σε ίδρυμα για παιδιά με νοητική υστέρηση. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν οτι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί δημόσιο ίδρυμα για τη φιλοξενία του, καθώς ο πατέρας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τα έξοδα που απαιτούνται για κάποιο από τα ιδρύματα ιδιωτικού δικαίου που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται πάντως ότι η κοινωνική υπηρεσία του Ιδρύματος “Άσπρες Πεταλούδες” κινήθηκε άμεσα, ο γιατρός του και η κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος επικοινώνησαν με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κων/νο Καραμπάτσα και προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν το 14χρονο παιδί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το