Κόσμος

Οικογένεια θύματος των επιθέσεων στις Βρυξέλλες κάνει μήνυση στο αεροδρόμιο

zaventem

Ενάντια στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα στραφεί νομικά η οικογένεια ενός θύματος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα.

Οι συγγενείς της Ελίτα Γουεά, ενός εκ των τριών Ολλανδών που σκοτώθηκαν στο «χτύπημα» της 22ας Μαρτίου, δήλωσαν στην εφημερίδα NRC ότι τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο δεν ήταν του επιπέδου που θα έπρεπε. Για αυτό και σκοπεύουν να μηνύσουν το Ζάβεντεμ, γιατί απέτυχε να προστατεύσει τους επιβάτες από τους τρομοκράτες.

«Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Αυτοί οι Βέλγοι σκότωσαν την αδερφή μου. Θα δώσω μάχη για αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα ο Ράσκο Γουεά.

Μάλιστα, οι συγγενείς των άλλων θυμάτων από την Ολλανδία, είναι σε επαφή με την οικογένεια Γουεά, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να υποβάλλουν μήνυση από κοινού.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών απάντησε στο Politico ότι δεν έχει ενημερωθεί για την κατάθεση μήνυσης. Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η ασφάλεια στους δημόσιους χώρους του αεροδρομίου είναι ευθύνη της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Σε επιστολή, που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία του Ζάβεντεμ παραδέχθηκε ότι η ασφάλεια δεν ήταν η επιθυμητή και έκανε παράπονα για έλλειψη προσωπικού.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το