Χωρίς κατηγορία

Ικανοποιητική η προσέλευση φοιτητών σε εθελοντική αιμοδοσία στην παραλία Βόλου

Iκανοποιητική ήταν η προσέλευση στις δύο εθελοντικές αιμοδοσίες που οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» και το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Δέσποινα Λουκάκη ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες.
«Είναι και για εμάς ημέρα γιορτής γιατί χάριν σε αυτούς τους ανθρώπους εμείς είμαστε σήμερα στη ζωή. Τόσα χρόνια μας στηρίζουν και ζούμε από τη δική τους ανιδιοτελή προσφορά. Ζούμε από το δικό τους αίμα».
Επισήμανε ακόμα πως ο Σύλλογος έχει επικεντρωθεί στην ενημέρωση της νέας γενιάς, όπως τους μαθητές λυκείων, για την εθελοντική αιμοδοσία.

«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί ένα μεγάλο ποσοστό από τους ανθρώπους που πρόσφεραν το αίμα τους αυτές τις δύο ημέρες είναι νεαρά παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν στη διαδικασία να υιοθετήσουν τη νοοτροπία της προσφοράς και του εθελοντισμού».
Μάλιστα στη χθεσινή αιμοδοσία συμμετείχαν πολλοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
«Χωρίς αίμα δεν ζούμε. Ανάγκη από αίμα έχουν καθημερινά πολλοί άνθρωποι, όπως θύματα τροχαίων ή ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις» πρόσθεσε η κ. Λουκάκη και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να γνωρίζεις πως προσφέροντας δέκα λεπτά από τον χρόνο σου σώζεις τρεις ανθρώπους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το