Αθλητισμός

Ικανοποίηση για τα νέα κορίτσια στην Εθνική Καλλιτεχνικής κολύμβησης

Η παρουσία της Εθνικής ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στο FINA World Series Super Final έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο προτελευταίο αγώνισμα, το Highlight, αλλά και του χρυσού στο Κόμπο. Περιχαρείς οι Βολιώτισσες Βιβή Λιθαδιώτη, Έλενα Φραγκάκη και Ζωή Καράγγελου.

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα, η Βολιώτισσα συνεργάτιδά της Βιβή Λιθαδιώτη και οι πρωταγωνίστριες μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την πολύ καλή εμφάνιση που τους ανέβασε σκαλοπάτι, αλλά και για τα υπέροχα συναισθήματα που ένιωσαν με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και τη αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες.

Ανάμεσα στις αθλήτριες που παραχώρησαν δηλώσεις στο koe.org ήταν και οι Έλενα Φραγκάκη, Ζωή Καράγγελου, που ανήκουν στον ΝΟΒΑ. Αναλυτικά τόνισαν τα εξής:

Αναστασία Γκούτσεβα (ομοσπονδιακή προπονήτρια): «Ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια, πρώτα απ’ όλα γιατί μαζέψανε τρία χορευτικά μέσα σε λίγες ώρες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένες από την εμφάνισή τους και ειδικά στο Κόμπο. Ανεβήκαμε το πρώτο σκαλοπάτι σε αυτή την όμορφη διοργάνωση. Τώρα, όμως, στρέφουμε ήδη την προσοχή μας στα επόμενα. Χρειαζόμαστε φυσικά κι άλλο χρόνο και πολλή δουλειά ώστε να διορθώσουμε τα όποια λάθη και να είμαστε πανέτοιμες στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού».

Βιβή Λιθαδιώτη (συνεργάτης ομοσπονδιακή τεχνικός): «Εντυπωσιακή εμφάνιση από όλα τα κορίτσια. Έφυγε το άγχος από τη Ζωή Καράγγελου στο Σόλο, αλλά και το Ντουέτο ήταν αρκετά βελτιωμένο. Πολύ όμορφο το Highlight, ενώ το Κόμπο έκανε το μεγάλο «μπαμ», όπως σας είχα πει. Όλη αυτή η εμπειρία με τον κόσμο που αποθέωνε ήταν εντυπωσιακή.

Αυτό, όμως, που μου έκανε εντύπωση περισσότερο ήταν το ανατριχιαστικό που συνέβη με την αντίδραση του κόσμου, όταν τα κορίτσια, την ώρα χόρευαν στο νερό και μετρούσαν, δεν μπορούσαν να ακούσουν το μέτρημα και η Κρυσταλένια Γιαλαμά έκανε νόημα με το χέρι της να ησυχάσουν. Αμέσως το κοινό ησύχασε και όλα πήγαν τέλεια, με αποτέλεσμα να έχουμε στο τέλος την αποθέωση».

Έλενα Φραγκάκη: «Ήταν ένα μεγάλο ατού ότι αγωνιστήκαμε μέσα στη χώρα μας, στο κολυμβητήριό μας, με όλη αυτή την υποστήριξη του κόσμου μας. Εμφανιζόμαστε συνεχώς όλο και πιο βελτιωμένες. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με πολλές διεθνείς διοργανώσεις. Στοχεύουμε ειδικότερα στην κατηγορία των Νεανίδων όπου έχουμε περισσότερες ελπίδες για μεγάλη διάκριση, αλλά και στην κατηγορία των Γυναικών θα πάμε για το καλύτερο».

Ζωή Καράγγελου: «Ήμουνα πολύ ενθουσιασμένη που ήταν η πρώτη μου φορά σε τέτοιου είδους αγώνες και μάλιστα μέσα στη χώρα μας. Προσπάθησα να δώσω ό,τι καλύτερο είχα. Βέβαια, έκανα ένα λάθος σε ένα τεχνικό στοιχείο που μου κόστισε βαθμολογικά στο Τεχνικό Σόλο. Ήταν μια καλή εμφάνιση, αλλά ήθελα ψηλότερα. Τελικά ήρθαν την τελευταία ημέρα το χρυσό μετάλλιο στο Κόμπο και το αργυρό στα Highlight και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Τώρα έχουμε μπροστά μας τους επόμενους παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς αγώνες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Κρυσταλένια Γιαλαμά: «Η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο. Είναι μια καινούργια ομάδα, που έδειξε στην πρώτη της εμφάνιση ότι μπαίνει πολύ δυναμικά και έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Συνεχίζουμε δυναμικά, θα δουλέψουμε σκληρά να βελτιώσουμε τυχόν αστοχίες για να είμαστε έτοιμες στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού».

Ζωή Αγραφιώτη: «Ήταν απίστευτο το συναίσθημα με το κοινό να μας αποθεώνει. Ευχαριστούμε όσους ήρθαν και μας υποστήριξαν. Το συναίσθημα είναι υπέροχο και μάλιστα όταν όλα αυτά, δηλαδή η επιτυχία, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και οι επευφημίες γίνονται μέσα στη χώρα μας. Ευχαριστούμε επίσης τις προπονητριές μας, την ομοσπονδία και τους χορηγούς για την υποστήριξη. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία που θέλω να την ξαναζήσω κι ελπίζω να έρθουν κι άλλες διοργανώσεις εδώ στην Ελλάδα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το