Τοπικά

Ικανοποιημένος ο Αχ. Μπέος από το έργο του και τη ΔΕΥΑΜΒ – “Κουτσομπολιά και λάσπη” τα παράπονα για το νερό στην Αγριά 

Μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά νερού στην Αγριά από την γεώτρηση Αρμαγέϊκο που βρίσκεται στα Πλατανίδια, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο του Βόλου έκανε λόγο για “κουτσομπολιά από κάποιους που είναι λάτρεις της σπέκουλας και της λάσπης” και σημείωσε πως ήρθε η ώρα “να μπουν τα πράγματα στη θέση τους”. Ξεκινώντας από την πολύωρη διακοπή υδροδότησης που είχε σημειωθεί πριν λίγες ημέρες στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας, ανέφερε ότι προκλήθηκε από βλάβη στον κεντρικό αγωγό, ενώ στη συνέχεια προέκυψαν άλλες δύο βλάβες που έπρεπε να αποκατασταθούν. Όπως είπε πρώτος ο ίδιος βγήκε και ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν.

Αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στην Αγριά επισήμανε ότι εμφανίστηκε υδράργυρος σε μία από τις γεωτρήσεις και πως η ΔΕΥΑΜΒ είναι υποχρεωμένη να κάνει μετρήσεις στα νερά κάθε εβδομάδα. “Ευθύνεται κάποιος για το πρόβλημα που εμφανίστηκε; Να αφήναμε να συνεχίζεται η άντληση από τη στιγμή που εμφανίστηκε υδράργυρος; Οφείλαμε να βρούμε μία λύση” δήλωσε.

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη γεώτρηση “έβγαζε” 70-75 κυβικά νερού την ώρα, δηλαδή περίπου 1100 κυβικά την ημέρα. Ύστερα από μετρήσεις που έγιναν επιλέχθηκε η γεώτρηση των Πλατινιδίων που είναι δίπλα, η οποία δίνει 150 κυβικά την ώρα, δηλαδή διπλάσια ποσότητα από αυτή που έχει ανάγκη η Αγριά. Μάλιστα ανέφερε ότι αυτό το νερό χρησιμοποιείται μόνο για 20 τζαμπατζήδες γαιοκτήμονες, που δεν πληρώνουν νερό ή ρεύμα. Αναφερόμενος σε καταγγελίες για νιτρικά στο νερό της γεώτρησης, υπογράμμισε ότι έγιναν μετρήσεις, τα νιτρικά είναι στο όριο και πως το νερό είναι πεντακάθαρο. Πρόσθεσε ακόμη ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απονιτροποιητής αν χρειαστεί. “Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί το έργο για τη μεταφορά των 1000-1100 κυβικών από τα Πλατανίδια στη δεξαμενή της Αγριάς. Όσο είμαι Δήμαρχος, θα προσπαθώ στον Βόλο όλοι να πίνουν νερό. Αν στο σπίτι μου έχω νερό και ο γείτονας δεν έχει, θα το δώσω απλόχερα” τόνισε και συνέχισε: “Παραλάβαμε 3 εκ. ευρώ και σήμερα έχουμε 21 εκ. Πως τελειώνουμε τα έργα αν όπως λένε κάποιοι δεν έχουμε λεφτά; Που τα βρίσκουμε; Παίρνουμε δάνεια; 17 δάνεια αποπληρώνουμε εμείς γιατί τα έπαιρναν στο παρελθόν και είχαν βάλει να ξεκινήσει η αποπληρωμή τους σε 4 με 5 χρόνια”.

Απαντώντας στα όσα ακούγονται για νερό από την πηγή της Γαλανόπετρας, ανέφερε ότι δεν ανήκει καν στον Δήμο Βόλου και πως βγάζει 45-47 κυβικά νερού την ώρα. Τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και είναι για όλους και για αυτό φροντίζει καθημερινά η δημοτική αρχή. Επιπλέον ανέφερε ότι προχωρά το έργο της ζωνοποίησης σε Βόλο και Ν. Ιωνία και θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023, ενώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την μεταφορά νερού από την πηγή στην Κουκουράβα και το Φλάμπουρο και η δημοπράτηση του έργου θα ανακοινωθεί σύντομα. Τέλος αναφέρθηκε και στα έργα που θα γίνουν με βάση τη μελέτη διαχείρισης υδάτινων πόρων που εκπόνησε η ΔΕΥΑΜΒ ύψους 30 εκ. ευρώ σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη βρει τα 17 εκ. “Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε το νερό να τρέχει αλόγιστα” είπε και πρόσθεσε ότι γίνονται διακοπές για να μην υπάρχουν προβλήματα.
Μίλησε ακόμη για ανθρώπους που ξεσηκώνουν τους κατοίκους της Αγριάς, ακόμη και μαθητές σχολείου προκειμένου να αντιδράσουν και να διαδηλώσουν για το θέμα του νερού. “Ούτε σε 100 χρόνια δεν είχαν γίνει τόσα έργα στην Αγριά αν δεν είμασταν εμείς. Δέκα άτομα στην περιοχή νομίζουν ότι ο κόσμος είναι πρόβατα”.

“Νούμερα” προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν την προσωπική μου ζωή
Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων ασχολούνται με το τι κάνει καθημερινά αλλά και με την προσωπική του ζωή. “Στη ζωή μου ποτέ δεν κρύφθηκα και ποτέ δεν άφησα κάτι να πέσει κάτω. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολίτης που να με ψήφισε επειδή είμαι ψηλός ή όμορφος ή για την προσωπική μου ζωή. “Νούμερα” προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν την προσωπική μου ζωή. Ενδιαφέρει τον κόσμο που παρκάρω, αν πήγα την Κυριακή να δω τον γιο μου στον Τσουγκριά; Δεν τα έχω κρύψει αλλά δεν νομίζω αυτά να ενδιαφέρουν τον κόσμο. Που ενοχλώ; Πότε δεν ήμουν παρών; Πότε έμεινε η πόλης χωρίς δήμαρχο” δήλωσε.

Πάρκινγ της Φιλελλήνων
Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από μερίδα του Τύπου για την ενοικίαση καταστημάτων στο πάρκινγκ της Φιλελλήλων, ο κ. Μπέος επέδειξε την αναθεωρημένη άδεια του χώρου που περιλαμβάνει και το δώμα και πλέον. Όπως είπε χαρακτηριστικά «μπορούμε να προχωρήσουμε όπως θέλουμε”. Σημείωσε ακόμη ότι επιχειρηματικά η πόλη δεν τον ενδιαφέρει καθώς είναι μικρή αλλά είναι μεγάλη στην καρδιά του γιατί εδώ γεννήθηκε και κάνε ό,τι μπορεί για να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο δήμαρχος επέκρινε στη συνέχεια τις αντιπολιτεύσεις που ψήφισαν αρνητικά η λευκό στο έργο των ενεργειακών κοινοτήτων. Την άλλη εβδομάδα κατατίθεται η μελέτη για τις ενεργειακές κοινότητες, ύψους 40 ε. ευρώ. «Δημιουργούμε τρεις κοινότητες που θα παράγουν ενέργεια. Ήδη είμαστε κοντά σε αυτή την χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του ποσού και για το υπόλοιπο πάρουμε δάνειο που θα πρέπει να αποπληρώσουμε σε 20 χρόνια. Αλλά οι τόκοι και το ποσό θα εξασφαλιστούν από την επένδυση παραγωγής ρεύματος» είπε σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα εξοικονομεί πάνω από 4 εκ. ευρώ κάθε χρόνο. Επιπλέον υπενθύμισε ότι θα δοθεί με αυτό τον τρόπο δωρεάν ρεύμα σε πάνω από 2000 νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το