Τοπικά

Ικανοποιημένοι οι κρεοπώλες της Μαγνησίας από την αγοραστική κίνηση τις ημέρες των Χριστουγέννων 

Ικανοποίηση επικρατεί στους κρεοπώλες της Μαγνησίας από την αγοραστική κίνηση των Χριστουγέννων, καθώς, όπως αναφέρεται από τον τοπικό σύλλογο, οι ποσότητες κρεάτων που προμηθεύτηκαν τα κρεοπωλεία, πουλήθηκαν σχεδόν όλες.
Τα κρεοπωλεία είναι από τους ελάχιστους κλάδους της οικονομίας που είτε δεν επλήγησαν καθόλου είτε είχαν λιγότερες απώλειες στις γιορτές λόγω της πανδημίας σε σχέση με άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Και ένας βασικός λόγος είναι πως γενικότερα ο τομέας των τροφίμων αντέχει περισσότερο, καθώς εκεί ο κόσμος δεν μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση.

Ειδικά τις δύο τελευταίες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η προσέλευση των καταναλωτών στα κρεοπωλεία ήταν συνεχής, ενώ ασταμάτητα δούλευαν και τα δρομολόγια με τα ντελίβερι, καθώς αρκετοί πελάτες επέλεξαν να δώσουν τηλεφωνικά τις παραγγελίες τους στους κρεοπώλες και να παραλάβουν στα σπίτια τους τα προϊόντα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας κ. Αντώνης Κανελλόπουλος ανέφερε πως «η κατανάλωση στα κρεοπωλεία για τα Χριστούγεννα κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που έχω διαμορφώσει συνομιλώντας με τους συναδέλφους και οι οποίοι μου μετέφεραν την ικανοποίησή τους. Βέβαια σε σχέση με το τι έγινε πέρσι ή πρόπερσι, δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη εικόνα, καθώς αυτό εξαρτάται από τις ποσότητες κρεάτων που προμηθεύτηκε ο κάθε κρεοπώλης. Αυτό που έχει αναφερθεί από συναδέλφους, είναι πως οι ποσότητες που παρήγγειλαν για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο για τα Χριστούγεννα, σχεδόν όλες πουλήθηκαν. Επομένως δεδομένων πάντοτε των συνθηκών που ζούμε είμαστε ικανοποιημένοι».

Γι’ αυτό και ο κ. Κανελλόπουλος επισήμανε πως «θέλουμε να ευχαριστήσουμε το καταναλωτικό κοινό για τη στήριξη που έδειξαν στα κρεοπωλεία για ακόμη μια χρονιά. Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα».
Συμπλήρωσε μάλιστα πως ο Σύλλογος Κρεοπωλών θα συνδράμει με δωρεά το Νοσοκομείο Βόλου.
Ενόψει της Πρωτοχρονιάς τα κρεοπωλεία προχωρούν σε νέους ανεφοδιασμούς με κρέατα, αν και είθισται η αγοραστική κίνηση να είναι μικρότερη από τα Χριστούγεννα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το