Οικονομία

Ικανοποίηση μετά τα stress tests – Στο επίκεντρο τώρα επιχειρήσεις-νοικοκυριά

ekt

Την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα των “τεστ αντοχής” (stress tests) που διενήργησε η ΕΚΤ εκφράζουν με οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπογραμμίζοντας ότι τώρα στρέφονται στο πραγματικό τους έργο που είναι η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, σε δηλώσεις στην “Καθημερινή” αναφέρει ότι η επιτυχής ολοκλήρωση των stress tests κλείνει το κύκλο των ανακεφαλαιοποιήσεων και ανοίγει τον δρόμο για την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών από τις τράπεζες, για την αναδιάρθρωση και την χρηματοδοτική υποστήριξη των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Επίσης, επισημαίνει, ότι ανοίγει μεσοπρόθεσμα ο δρόμος για τις ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών. Οι τράπεζες είναι το κρίσιμο μέγεθος, που θα σηματοδοτήσουν συνολικά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, θα επιβεβαιώσουν την μακροχρόνια ανάκτηση της εμπιστοσύνης του διεθνούς επενδυτικού περιβάλλοντος και έτσι θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια σταθερή πορεία ανάπτυξης, προσθέτει κ.Σάλλας. Για την Τράπεζα Πειραιώς, ο κ.Σάλλας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μετά την απόλυτα επιτυχή έκβαση του stress tests η τράπεζα συνεχίζει θέτοντας με ικανοποίηση και σιγουριά τους νέους της στόχους.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το