Ελλάδα

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από το κοινό ανακοινωθέν

newego_LARGE_t_1101_54642781_type13145

Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν στη βάση της εισήγησης του πρωθυπουργού, εκφράζει η κυβέρνηση.

«Θεωρούμε θετικό ότι εν μέσω μιας πρωτοφανούς προσφυγικής κρίσης που ταλανίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη, έξι πολιτικές δυνάμεις παρά τις επί μέρους διαφωνίες τους συμφώνησαν σε μία ενιαία εθνική στρατηγική σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Σημειώνεται επιπλέον ότι στόχος της Ελλάδας τόσο στην Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας όσο και στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με μείωση των ροών στην Τουρκία, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, δίκαιη κατανομή βαρών και ευθυνών εντός της Ε.Ε., και συνέπειες για όσους δεν τηρούν τις κοινές αποφάσεις.
Τσίπρας στο twitter: Κοινή εθνική στρατηγική
Για κοινή εθνική στρατηγική στη βάση του κυβερνητικού σχεδίου, κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με διαδοχικές αναρτήσεις στο twitter, προ ολίγου, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και σημειώνει ότι στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα εκπροσωπεί αξίες .
Αναλυτικά οι τρεις αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο twitter:
«Κοινή εθνική στρατηγική στη βάση του κυβερνητικού σχεδίου. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, μείωση των ροών στην Τουρκία»,
«Δίκαιη κατανομή ευθύνης εντός Ε.Ε., συνέπειες για όσους δεν τηρούν κοινές αποφάσεις. Στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα εκπροσωπεί αξίες»,
«Στο Ανώτ. Συμβ. Συνεργασίας στη Σμύρνη την Τρίτη, αναζητούμε λύσεις για τον τερματισμό της εκμετάλλευσης στο Αιγαίο από διακινητές».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το