Τοπικά

Το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου σε διεθνές συμπόσιο

Ολοκληρώθηκε στο στούντιο Κεραμικής 4 Ρα «Ίλιουσιονοκ» στην Ανάπα της Ρωσίας, διεθνές συμπόσιο κεραμικής στο πλαίσιο του project «Αρτ-Συνεργία». Στο συμπόσιο συμμετείχε και η σπουδάστρια της ειδικότητας Κεραμικής του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου Ευτυχία Μώρου, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών.
Το studio, που φιλοξένησε τους συμμετέχοντες, βρίσκεται στο οινοποιείο του Γιάννη Καρακεζίδη, στον χώρο του οποίου, για τις ανάγκες του συμποσίου, έχει κτιστεί μοναδικός ξύλινος φούρνος για ψήσιμο κεραμικών αντικείμενων. Το πρωτότυπο αυτό καμίνι, σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους κανόνες των γιαπωνέζικων φούρνων Νομποριγγάμα.
Το συμπόσιο ξεκίνησε με μια ξενάγηση στην πόλη Ανάπα. Ιδιαίτερη σημασία είχε η επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Γοργιππία, καθώς υπήρξε αρχαία ελληνική πόλη. Την ημέρα έναρξης του υπαίθριου εργαστηρίου στον λόφο όπου βρίσκεται το οινοποιείο κάτω από τα αμπέλια, έγινε προετοιμασία των πάγκων εργασίας, των εργαλείων, των πολλών ειδών πηλού και όλα αυτά με μια έντονη διάθεση για δημιουργία. Μετά από 10 ξεχωριστές και άκρως δημιουργικές μέρες ολοκληρώθηκε η δημιουργία των έργων που εγκαινίασαν το ιδιαίτερο καμίνι που του δόθηκε το όνομα «Καλή Τύχη». Η πρόεδρος Σ. Χάλαρη και το Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ συγχαίρουν τη σπουδάστρια για τις δημιουργίες της και δηλώνουν αρωγοί κάθε ανάλογης δράσης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το