Τοπικά

Η/Υ, τηλεοράσεις και φωτοτυπικά μοιράστηκαν στα Γυμνάσια της Μαγνησίας “Θ”

ypologistis

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, φωτοτυπικά μηχανήματα, ακόμη και radio-cd έλαβαν μέσω του ΕΣΠΑ Γυμνάσια της Μαγνησίας στα οποία λειτουργούν Τμήματα Ένταξης, με στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στους μαθητές που αντιμετωπίζουν διάφορες μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και γενικότερα τη στήριξη όλων των μαθητών.

Ένα από τα Γυμνάσια που προμηθεύτηκαν τον τόσο απαραίτητο εξοπλισμό, είναι και το 4ο Γυμνάσιο Βόλου. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Βαρνάβας τόνισε πως «μέσω του ΕΣΠΑ λάβαμε σημαντικό εξοπλισμό για το Τμήμα Ένταξης και για όλο το σχολείο. Πιο συγκεκριμένα πήραμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα νέο φωτοτυπικό μηχάνημα, εποπτικά μέσα, μια τηλεόραση, ένα radio-cd, ένα μηχάνημα βιβλιοδεσίας, οθόνες. Έγινε πλήρης αναβάθμιση του σχολείου στο θέμα του ψηφιακού εξοπλισμού και των εποπτικών μέσων».
Επίσης το 4ο Γυμνάσιο Βόλου είναι το μοναδικό σχολείο του Βόλου το οποίο έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Open Space Discovery  με στόχο την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και τη χρησιμοποίηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας στην Τάξη.
Όπως εξήγησε ο κ. Βαρνάβας, πρόκειται για μια διεθνή κοινότητα, όπου συμμετέχουν σχολεία και πανεπιστήμια, με τα οποία μοιραζόμαστε αρχεία κοινά για όλους. Τέτοια αρχεία είναι τα μαθήματα, τα σχέδια μαθημάτων, δραστηριότητες. Στο πρόγραμμα ενταχθήκαμε προ μηνός μετά από μια αίτηση που υποβάλλαμε. Στην ψηφιακή φόρμα ανεβάζουμε δικές μας δράσεις και σχέδια μαθημάτων σε διάφορα πεδία, όπως στη γλώσσα, στην αστρονομία, στα μαθηματικά, στην πληροφορική. Υπάρχουν όλοι οι κλάδοι».
Ο διευθυντής πρόσθεσε πως στο πλαίσιο του προγράμματος αναβαθμίσαμε το εργαστήριο Πληροφορικής και πλέον εμείς φιλοξενούμε την ιστοσελίδα μας και όχι το σχολικό δίκτυο. Παράλληλα έχουμε οπτική ίνα για την ταχύτητα, ενώ αναβαθμίσαμε και την υποδομή με τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Γενικώς το μάθημα της πληροφορικής έχει αναβαθμιστεί σημαντικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το