Τοπικά

Ιγνάτιος: Στόχος να δοθεί νόμιμη και μόνιμη λύση υπέρ των κατοίκων στη διαμάχη με τη Μονή Φλαμουρίου

Στο θέμα που έχει προκύψει μεταξύ της Μονής Φλαμουρίου και των κατοίκων της περιοχής με αφορμή το Κτηματολόγιο, αναφέρθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Όπως είπε, πρόκειται για ένα πολύ παλιό ζήτημα που, επιτέλους, ήρθε η ώρα να βρει την οριστική του λύση. Αυτό όμως πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, με νομιμότητα, διότι και η Μονή και η επιβλέπουσα Μητρόπολη, αλλά και η Ιερά Σύνοδος, με την οικονομική υπηρεσία της, είναι διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες. Ο κ. Ιγνάτιος δεσμεύτηκε, πάντως, να καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να δοθεί μόνιμη λύση είναι υπέρ των κατοίκων, δηλαδή να μην είναι αναστρέψιμη.

Όπως είπε, ήδη ο νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης Δημητριάδος βρίσκεται σε επικοινωνία με τους νομικούς συμβούλους της οικονομικής υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου, ώστε να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος. “Στόχος είναι το θέμα να λήξει τελεσίδικα και να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων προκειμένου να συνεχίσουν να είναι στον τόπο τους, πράγμα που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, και χωρίς να έχουν τον φόβο ότι θα πάψουν να καλλιεργούν τα εδάφη που καλλιεργούν τόσα χρόνια”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος και πρόσθεσε: “Αυτή είναι η θέση μας, αυτή είναι η δική μου αποφασιστική στάση και έτσι θα προχωρήσουμε. Νομιμότητα και μονιμότητα”.

Ο Μητροπολίτης Δημητριπάδος, μάλιστα, επισήμανε ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα με εξίσου μεγάλη υπομονή, όπως στην περίπτωση με την ακίνητη περιουσία στις Νηες.
Ωστόσο, υπεραμύνθηκε των χειρισμών της Μονής Φλαμουρίου στο θέμα του Κτηματολογίου, λέγοντας ότι έχει καταρτίσει τους δασικούς χάρτες, με απόλυτα νόμιμο τρόπο. «Πρέπει να δούμε νομικά τι μπορεί να γίνει ώστε και η Μονή να είναι κατοχυρωμένη, διότι είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δεν είναι κανείς ιδιοκτήτης, αλλά και οι κάτοικοι να βρουν μια ικανοποιητική λύση, η οποία να μην αφήνει εκκρεμότητες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το