Τοπικά

Ιγνάτιος: 25 χρόνια στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Δημητριάδος – Ανώτατη διάκριση στον π. Ιωάννη Σταθόπουλο

 

 

Τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου ετοιμάζεται να εορτάσει η Τοπική μας Εκκλησία το διήμερο 28-29/1, επί τη μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου. Ο φετινός, μάλιστα, εορτασμός, συνδυάζεται με την συμπλήρωση είκοσι πέντε ετών Θεοφιλούς Ποιμαντορίας του Σεβ. Ποιμενάρχου μας (1998-2023).

 

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

 

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 28/1, στις 6μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα τελεστεί ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος θα απονείμει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, στον παλιό και πολυσέβαστο Κληρικό, Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σταθόπουλο, επί σειρά ετών Εφημέριο και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, για την πολύμοχθη και σπουδαία προσφορά του στην Τοπική μας Εκκλησία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Στις 5μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του λαού μας.

Στις 6μ.μ., στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση, προς τιμήν του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, κατά την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός θα ομιλήσει για τα εικοσιπέντε χρόνια Αρχιερατείας του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα εκτελέσει μουσικό σχήμα του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Αμέσως μετά και μέχρι τις 9μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί και πάλι τις ευχές του Ιερού Κλήρου των Αρχών και του λαού μας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το