Τοπικά

Ιφιγένεια Ηλιοπούλου: Κίνητρο της δημοτικής αρχής ο υποβιβασμός του κινήματος πολιτών κατά της καύσης

Για προσπάθεια στοχοποίησης ατόμων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή, κάνει λόγο το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Ιφιγένεια Ηλιοπούλου.  Χαρακτηρίζει επίσης απειλητική την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας ότι στόχος της είναι να υποβιβάσει το κίνημα πολιτών που διαμαρτύρεται για την καύση σκουπιδιών

Η ανακοίνωση της κ. Ηλιοπούλου:

«Η επαίσχυντη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βόλου μου έφερε στο νου τα σοφά λόγια των δύο μεγάλων ανδρών, Πλάτωνα («Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους») και Ελύτη (Ήρθαν ντυμένοι φίλοι, αμέτρητες φορές οι εχθροί μας»).
Συγκεκριμένα, η αναφορά της εν λόγω ανακοίνωσης σε «Λημνιούς και Ιφιγένεια» (ευτυχώς δεν γνωρίζει την Εν Αυλίδι και την Εν Ταύροις) φανερώνει την απεγνωσμένη προσπάθεια στοχοποίησης συγκεκριμένων ατόμων χρησιμοποιώντας το ευτελές και έωλο επιχείρημα ότι με ιδιοτέλεια και για εξυπηρέτηση προσωπικών μικροσυμφερόντων υποκινούν το κίνημα. Είναι φανερό ότι το κίνητρο που υποκρύπτει μια τέτοια απειλητική ανακοίνωση εκ μέρους της δημοτικής αρχής είναι να υποβιβάσει ένα κίνημα με συνεχώς αυξανόμενη δυναμική, εφόσον εκτιμά ότι θα αποτελέσει την πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευσή του, που δεν θα του επιτρέπει να αυθαιρετεί χωρίς να λογοδοτεί στους πολίτες.
Ακόμα, να ενημερώσουμε τη δημοτική αρχή ότι αντίθετα με τις …καύσεις της υπέρβαρης δημοτικής αρχής, η επιτροπή είναι fit, αντιμετωπίζει τις καύσεις της (όλων των ειδών) με υγιείς τρόπους και η μόνη καύση που την αναστατώνει είναι αυτή των σκουπιδιών στην οποία κατάφωρα αντιτάσσεται.
Προκαλούμε τον πρώτο πολίτη του Βόλου να τιμήσει την έστω και υποκριτική του στάση και δήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών και να παραστεί αύριο Πέμπτη στον Αγ. Νικόλαο στις 8μμ μαζί με τους πολίτες για να διαμαρτυρηθούμε κατά της καύσης σκουπιδιών. Και περιμένουμε να πραγματοποιήσει τη δήλωσή του σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου πλήθος πολιτών παρέστη για διαμαρτυρία, ότι θα αποκλείσει την ΑΓΕΤ-Lafarge και θα κατεβάσει λεωφορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το