Θ Plus

Ιερέας ψέκασε με 380 λίτρα αγιασμού πιστούς από αεροπλάνο

Κι αν δεν μπορεί να φτάσει ο πιστός στην Εκκλησία, θα πάει η Εκκλησία στον πιστό, έστω και δια αεροψεκασμού. Αυτό λογικά σκέφτηκε ένας καθολικός ιερέας στη Λουιζιάνα, ο οποίος επιστράτευσε ένα μικρό αεροσκάφος για να ψεκάσει με αγιασμό μια ολόκληρη αγροτική κοινότητα της πόλης, την περιοχή «Cow Island». Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent, ο ιερέας ευλόγησε με περίπου 380 λίτρα αγιασμού τους πιστούς της κοινότητας, ψεκάζοντάς τους από ένα αεροπλάνο που χρησιμοποιείται για ψεκασμούς καλλιεργειών.

Η ιδέα του… μαζικού αεροψεκασμού με αγιασμό προτάθηκε από έναν ντόπιο του Cow Island, ο οποίος είναι και ιεραπόστολος στο Οχάιο, όπως ανέφερε η καθολική μητρόπολη Lafayette στο Facebook. Προτού ο ιερέας ευλογήσει τους πίστούς από το αεροπλάνο, ευλόγισε το νερό της περιοχής. Σύμφωνα με τον ιερέα που πραγματοποίησε τον πρωτότυπο αγιασμό, μπόρσε με αυτό τον τρόπο να ευλογήσει περισσότερο κόσμο και μέρη, σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Fr. Matthew Barzare and parishioners of St. Anne Church in Cow Island enlisted the help of a cropduster pilot to bless…

Publiée par Diocese of Lafayette sur Dimanche 22 décembre 2019

Ο αγιασμός από αέρος έλαβε χώρα στις 21 Δεκεμβρίου και, σύμφωνα πάντα με τον ιερέα, άρεσε στους πιστούς, οι οποίοι και ζήτησαν να καθιερωθεί σε ετήσιο event.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το