Ελλάδα

Ιερέας προσφέρει διαδικτυακά Θείες Λειτουργίες

Eνα μικρό στούντιο δημιούργησε πάνω από το σπίτι του, στη Νέα Κίο Αργολίδας και εκεί τελεί Εσπερινούς και Ακολουθίες Ιεράς Παρακλήσεως, τις οποίες προσφέρει διαδικτυακά στους πιστούς μέσα από τη σελίδα του στο facebook.
Πρόκειται για τον πατέρα Ηλία, εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγήτριας στη Νέα Κίο, ο οποίος μαζί με τον επίσης ιερέα πατέρα του Δημοσθένη τελούν τις Λειτουργίες.

Οι δύο ιερείς φιλοτέχνησαν το στούντιο με ιερές εικόνες και από το τέλος του Μαρτίου, από το πρώτο ακόμα lockdown, ξεκίνησαν τη μετάδοση των Λειτουργιών μέσα από το διαδίκτυο. Σταμάτησαν το Μάιο, όταν άνοιξαν οι εκκλησίες μετά την καραντίνα και ξεκίνησαν πάλι τη διαδικτυακή προβολή των εκκλησιών με το δεύτερο lockdown.
Να σημειωθεί ότι ο πατέρας Ηλίας γνωρίζει από στούντιο, αφού στο παρελθόν εργάστηκε ως ηχολήπτης. Οι πιστοί αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, κάτι που φαίνεται από τις χιλιάδες προβολές καθημερινά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το περασμένο Σάββατο η σελίδα του πατρός Ηλία είχε 7.000 προβολές. Όπως αναφέρει ο πατέρας Ηλίας, η διαδικτυακή προβολή των Λειτουργιών γίνεται με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το