Τοπικά

Ιερέας με μεταπτυχιακό στα εφαρμοσμένα οικονομικά – Από την εκκλησία των Μελισσατίκων στα χρηματοοικονομικά

Πτυχιούχος ήδη θεολογίας και φυσικής ο π. Αλέξης Αλεξόπουλος, προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Μόδεστου στα Μελισσάτικα ορκίστηκε χθες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της «Εφαρμοσμένης Οικονομικής» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Οι γνώσεις σε μεταπτυχιακό επίπεδο είναι πολύτιμες, όταν μάλιστα συνδέονται με τα οικονομικά, αυτά μπορούν να βοηθήσουν και στο ζήτημα της διαχείρισης των οικονομικών της εκκλησίας που είναι απαιτητικά και χρειάζονται οργάνωση.
Ο π. Αλέξης σεμνός και ευγενικός, αναφέρθηκε στην απόφασή του να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του συγκεκριμένου τμήματος λέγοντας πως «κάθε γνώση ανοίγει το μυαλό του ανθρώπου και αυτό ήταν το βασικό κίνητρο για μένα, προκειμένου να παρακολουθήσω το μεταπτυχιακό. Το αν θα έχει και πρακτική εφαρμογή, αυτό θα φανεί. Πάντως ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον μεταπτυχιακό πρόγραμμα που το παρακολούθησα με πολλή διάθεση. Άλλωστε ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας το απασχολεί η οικονομία πλέον.
Παράλληλα πρόσθεσε πως «ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα, ήταν η ανάγκη διαχείρισης των οικονομικών της εκκλησίας που γίνεται όλο και πιο δύσκολη πλέον».
Ο ίδιος είναι ένας από τους λιγοστούς ιερείς της τοπικής εκκλησίας με μεταπτυχιακές σπουδές. Και, όπως υπογράμμισε «για κάθε άνθρωπο είναι σημαντικό να εξελίσσεται μέσα από τη γνώση».


Χθες ορκίστηκαν 50 μεταπττυχιακοί φοιτητές από τα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, την «Εφαρμοσμένη Οικονομική» και τη «Λογιστική-Ελεγκτική».
Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου.
Ο διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος της «Εφαρμοσμένης Οικονομικής» κ. Χρήστος Κόλλιας ανέφερε πως το μεταπτυχιακό έχει τρεις κατευθύνσεις, «διοίκηση επιχειρήσεων», «χρηματοοικονομική» «οικονομικά άμυνας» και στόχος τους είναι να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία στους αποφοίτους. Στο μεταπτυχιακό μας η προκήρυξη θα τρέχει μέχρι τον Σεπτέμβριο».
Αρκετοί από τους φοιτητές στο μεταπτυχιακό είναι ήδη εργαζόμενοι. Μάλιστα σημαντική είναι η παρουσία και των εργαζομένων του ίδιου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι οποίοι επιλέγουν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές.
Στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών λειτουργεί και ένα ακόμη μεταπτυχιακό που συνδυάζει την οικονομική με τη φυσική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το