Ελλάδα

Ιερά Σύνοδος: «Διαφορετικοί κόσμοι κυβέρνησης και εκκλησίας» – Ανησυχία στο Μαξίμου για κηρύγματα σε πολίτες

Την απόλυτη αντίθεση στο νομοσχέδιο και για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και για την τεκνοθεσία εκφράζει η εκκλησία με την εισήγηση που έκανε ο μητροπολίτης Μεσογείας και Λευρεωτικής στην Ιερά Σύνοδο που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, την ώρα που η κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους εν αναμονή των ανακοινώσεων της ιεραρχίας.

Τα επιχειρήματα της ιεραρχίας
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αδαμαντίας Λιόλιου στο OPEN, στην εισήγηση υπάρχουν θεολογικά και νομικά επιχειρήματα που καταγράφουν ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι αυτό που μπορεί να καλύψει όλα τα επιμέρους ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Την ίδια ώρα η ιεραρχία διαμηνύει ότι είναι διαφορετικοί κόσμοι αυτοί της εκκλησίας και της κυβέρνησης.

Μάλιστα υπάρχει συζήτηση για την αποστολή επιστολών στους βουλευτές για να τους ενημερώσουν, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η αποστολή φυλλαδίων και τα κηρύγματα προς τους πιστούς.

Σημειώνεται επίσης πως η θέση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι να στείλει μήνυμα ενότητας της ιεραρχίας και παράλληλα να μην ανεβάσει τους τόνους.

Τι περιμένει η κυβέρνηση
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη στο OPEN η κυβέρνηση δεν αναμένει ότι η εκκλησία θα στηρίξει το νομοσχέδιο, ενώ σημειώνει ότι υπάρχει διάκριση των εξουσιών.

Παράλληλα κρατά χαμηλούς τόνους ενώ το Μαξίμου βρίσκεται σε αναμονή για τις ανακοινώσεις της ιεραρχίας, καθώς και για τα επόμενα βήματα όπως είναι η αποστολή επιστολών στους βουλευτές και τα κηρύγματα προς τους πολίτες που ενδέχεται να επηρεάσουν τους βουλευτές κυρίως της περιφέρειας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το