Τοπικά

Ίδρυση επαγγελματικής σχολής εξετάζουν οι έμποροι του Βόλου

Την προοπτική της ίδρυσης επαγγελματικής σχολής επεξεργάζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου που στοχεύει να αξιοποιήσει τη σχετική νομοθετική διάταξη του υπουργείου Παιδείας βάσει της οποίας οι επαγγελματικοί φορείς μπορούν μαζί με άλλους φορείς να ιδρύσουν αντίστοιχες σχολές.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή <Θεσσαλία Παντού> ανέφερε πως <το θέμα το έχουμε συζητήσει στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου και θέλουμε να διερευνήσουμε την προοπτική για τη λειτουργία επαγγελματικής σχολής. Γι’ αυτό και προσανατολιζόμαστε στο να αναθέσουμε σε ειδικό σύμβουλο τη διερεύνηση του θέματος, ποια περιθώρια δίνουν οι υπάρχουσες διατάξεις και ποιες είναι οι δυνατότητες>.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως <μια επαγγελματική σχολή που θα λειτουργούσε σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και άλλους φορείς, θα δημιουργούσε οικονομίες κλίμακας στην περιοχή. Το βασικό είναι πως θα μπορούσε να εκπαιδευτεί προσωπικό που μετά θα είναι εξειδικευμένο για να προσφέρει στο εμπόριο. Παλιά υπήρχε η εμπορική σχολή, όπου μεταξύ άλλων υπηρετούσε και έναν τέτοιο σκοπό. Επίσης στη σχολή θα μπορούν να εκπαιδευτούν και οι νυν έμποροι, καθώς στο εμπόριο έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αλλαγές τα τελευταία δέκα χρόνια και είναι απαραίτητη η μύηση στα νέα δεδομένα.

Το εμπόριο έχει αλλάξει πλέον, έχουν μπει δυναμικά και οι ψηφιακές μορφές πώλησης, τα είδη αλλάζουν συνεχώς και η κατάρτιση κρίνεται απαραίτητη. Επίσης βλέπουμε πως οι έμποροι είναι από τους ελάχιστους επαγγελματικούς κλάδους, όπου δεν υπάρχει μια αντίστοιχοι με μια σχολή για να έχουμε απόφοιτους>. Ο κ. Οντόπουλος ρωτήθηκε και για την πορεία της κατανάλωσης τον τρέχοντα μήνα λέγοντας πως <φαίνεται τα πράγματα να είναι καλύτερα σε σχέση με τον Μάιο, όπου άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε>. Επίσης σημείωσε πως <τα μέτρα στήριξης στον κλάδο του εμπορίου θα έπρεπε να συνεχιστούν και τον Ιούλιο, καθώς τα καταστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν με περιορισμούς όσον αφορά στην παρουσία ατόμων μέσα στο κατάστημα. Αυτό έχει ως συνέπεια να χάνονται έσοδα, καθώς άλλοι καταναλωτές που περιμένουν εκτός καταστήματος, στην αναμονή, φεύγουν, ενώ, όσοι είναι εντός, πιέζονται χρονικά και δεν μπορούν να προβούν σε αυθόρμητες αγορές>.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το