Τοπικά

Υδρογεωλογική μελέτη για αποχετευτικό Καλών Νερών

Kala-Nera-01

Ολοκληρώθηκε και παραλήφθηκε από το Δήμο Νοτίου Πηλίου η συμπληρωματική υδρογεωλογική μελέτη, η οποία θα συμπεριληφθεί στην αντίστοιχη βασική που ήδη εκπονείται για την εκτέλεση του έργου εγκατάστασης και λειτουργίας δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής Καλών Νερών. Η σχετική απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα ενέκρινε τη συγκρότηση δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων για τη λήψη αποφάσεων σε ζητήματα της ευρύτερης περιοχής.

 Από τη συμπληρωματική υδρογεωλογική μελέτη του έργου προκύπτει η καταλληλότητα του εδάφους στο σημείο στο οποίο θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει το δίκτυο ακαθάρτων για την υπεδάφια διάθεση των λυμάτων και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αποδεκτή από το Δήμο.

Με την ολοκλήρωση και της βασικής μελέτης, η οποία εκπονείται ήδη, η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου θα προχωρήσει πλέον στην κατασκευή του έργου με την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου ακαθάρτων στα Καλά Νερά.

Η επιτροπή παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΠΕΡΑΑ) αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τις απαιτούμενες μελέτες, ωστόσο το κατασκευαστικό τμήμα του έργου απεντάχθηκε και προγραμματίζεται η επανένταξή του στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Για τη δρομολόγηση της κατασκευής η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, στις 31 Μαρτίου 2011, υπέβαλε αρμοδίως στο αρμόδιο Υπουργείο ολοκληρωμένο φάκελο για το συνολικό έργο του αποχετευτικού από το Μαλάκι μέχρι και το Τρίκερι.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου με την υλοποίηση του έργου είναι η προστασία του Παγασητικού Κόλπου από τα λύματα.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑΜΒ, καθώς η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου δεν διαθέτει τις απαιτούμενες διαχειριστική επάρκεια και τεχνογνωσία.

«Το έργο εγκατάστασης και λειτουργίας δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής Καλών Νερών» επισήμανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου κ. Κ. Λεγαντής «βρίσκεται πλέον σε φάση υλοποίησης. Η συμπληρωματική υδρογεωλογική μελέτη παραλήφθηκε από το Δήμο και αναμένουμε την ολοκλήρωση της αντίστοιχης βασικής, προκειμένου να προχωρήσουμε στην εκτέλεση του έργου σε πρώτη φάση στα Καλά Νερά» τόνισε ο κ. Λεγαντής.

Στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα ενέκρινε τη συγκρότηση δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, η οποία απαρτίζεται από 35 μέλη με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων και θα λειτουργεί γνωμοδοτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση αποφάσεων σε ζητήματα της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, το Σώμα ενέκρινε μεταξύ άλλων την κατανομή πίστωσης για την υλοποίηση δράσεων πυροπροστασίας, την κανονιστική απόφαση καθορισμού όρων και προϋποθέσεων χρήσης κοινοχρήστων χώρων, καθώς και την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο κληροδότημα Αποστολίδη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το