Αθλητισμός

Ιδιότυπο ρεκόρ για τον Βόλο – Είναι η πιο κοντή ομάδα στην Ευρώπη

Ιδιότυπο ρεκόρ κατέχει ο Βόλος, αφού είναι η πιο κοντή ομάδα πρώτης κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη. Βέβαια αυτό δεν θεωρείται κακό λαμβάνοντας υπόψη ότι δεύτερη στη σχετική λίστα είναι η βουλγαρική Λουντογκόρετς και τρίτη η ουκρανική Σαχτάρ.
Μπορεί να μοιάζει απίστευτο αλλά στο ποδόσφαιρο γίνονται μετρήσεις για τα πάντα. Σύμφωνα λοιπόν με μετρήσεις που έγιναν πρόσφατα ο Βόλος κατέχει ένα ιδιαίτερο ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα είναι η ομάδα με τον χαμηλότερο μέσο όρο ύψους απ’ όλες τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας στην Ευρώπη.
Ο μέσος όρος αναστήματος των ποδοσφαιριστών του Χουάν Φεράντο φτάνει τα 1.77,5, ο οποίος είναι ο χαμηλότερος απ’ όλες τις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας στη Γηραιά Ήπειρο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ύψη ορισμένων παικτών όπως οι Τσαούσης (1.75μ.), Λύρατζης (1.76μ.), Τσοκάνης (1.76μ.), Μαξ (1.68μ.), Τόρες (1.67μ.), Ζοάο (1.62μ.).
Δεύτερη πιο κοντή ομάδα είναι η Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία (1.78,1) και τρίτη η Σαχτάρ Ντόνετσκ από την Ουκρανία (1.78,2). Πιο ψηλή ομάδα στην Ελλάδα είναι ο Πανιώνιος με 1.83,2 και δεύτερη η Ξάνθη με 182,3μ.. Πιο ψηλή γενικά ομάδα στην Ευρώπη είναι η Ουνιόν Βερολίνου με 1.87,2μ. μέσο όρο.
Αυτό βέβαια δεν θεωρείται απαραίτητα κακό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ για να μετρά το ύψος, αλλά παίζουν ρόλο άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα, η οποία επί εποχής του Πεπ Γκουαρντιόλα, είχε τον χαμηλότερο μέσο όρο ύψους σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, αλλά ήταν η κορυφαία όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο.

Το Σάββατο με ΑΕΛ
Η αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου (17.15) στο AEL FC Arena με αντίπαλο τη Λάρισα απασχολεί ήδη τον προπονητή τους παίκτες του Βόλου. Στη γειτονική πόλη οι «κυανέρυθροι» θα επιδιώξουν να σταθούν όρθιοι σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια πολύ ικανή ομάδα, όπως είναι η ΑΕΛ.
Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν οι Έρικ Γέντρισεκ και Κώστας Μπαλογιάννης, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Ο πρώτος αποχώρησε «λαβωμένος» από το παιχνίδι της Τρίπολης, ενώ ο δεύτερος δεν αγωνίστηκε καθόλου.
Το ευχάριστο είναι πως επιστρέφει ο Χουάν Μουνίθ, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής. Ο Ισπανός μέσος είναι πολύτιμο εργαλείο στο χώρο της μεσαίας γραμμής και η επιστροφή του δυναμώνει πολύ την ομάδα στο χώρο του κέντρου.
Η ΑΕΛ προέρχεται από ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σ’ ένα ματς που στάθηκε αξιοπρεπώς και διεκδίκησε το θετικό αποτέλεσμα από τον «δικέφαλο του βορρά», καθώς το σκορ ήταν ρευστό μέχρι τέλους.
Η Λάρισα, πάντως, στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε στην έδρα της είχε γνωρίσει βαριά ήττα με 0-3 από τη Λαμία, τη στιγμή που προερχόταν από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα και σίγουρα τώρα θα θελήσει να αντιδράσει.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τον κομμωτή με τις κάμερες: Έρευνα σε ασιατικές ιστοσελίδες για διακίνηση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος για τη δράση του κομμωτή…

13 Δεκεμβρίου 2023

Εκπαίδευση Βασικής Υποστήριξης Ζωής από τη ΛΕΔ Μαγνησίας σε κατοίκους του Αλιβερίου

Σε κατοίκους Ρομά στο Αλιβέρι έκανε εκπαίδευση Βασικής Υποστήριξης Ζωής ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτή…

13 Δεκεμβρίου 2023

Τρακτέρ

Τα προβλήματα με τις αποζημιώσεις στην Θεσσαλία αλλά και το «ναυάγιο» της νέας ΚΑΠ με…

13 Δεκεμβρίου 2023

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο κτίριο του ΣΘΕΒ

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην πράσινη μετάβαση και την…

13 Δεκεμβρίου 2023

Αποποίηση

Την αποποίηση της θέσης του στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες,…

13 Δεκεμβρίου 2023

Γήπεδο…

Στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Θ» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Δημήτρης Πιατάς αναφέρθηκε…

13 Δεκεμβρίου 2023