Τοπικά

Ιδιώτης θα κόβει το νερό στους κακοπληρωτές της ΔΕΥΑΜΒ – Σύμβαση 260.000 ευρώ με εργολάβο αποφασίζει το Δ.Σ.

Ιδιώτης θα αναλάβει με εργολαβική σύμβαση τη Διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑΜΒ, με 260.000 ευρώ, για ένα χρόνο.
Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι τεχνικές διαδικασίες για τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πρόκειται να ανατεθούν σε ιδιώτη, γιατί σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, οι 14 υδραυλικοί που έχει στη δικαιοδοσία της δεν επαρκούν.
Σύμφωνα πάντα με τη ΔΕΥΑΜΒ, υπάρχουν στα συνεργεία συντήρησης του δικτύου ύδρευσης 12 υδραυλικοί τεχνίτες. Τα συνεργεία εργάζονται σε δύο βάρδιες (πρωινή – απογευματινή), ενώ τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν δυο συνεργεία το πρωί και ένα το απόγευμα. Με τον αναλογισμό των ρεπό και των αδειών, οι διαθέσιμοι τεχνίτες στην πρωινή ζώνη είναι μόλις πέντε και η κάλυψη των αναγκών του υδραγωγείου ελλειμματική, δεδομένου ότι σε ετήσια βάση οι βλάβες του δικτύου ανέρχονται σε 4.000 με το 70% εξ αυτών να αφορούν στα περιφερειακά υδραγωγεία.
Επίσης στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜΒ υπάρχουν 14 θέσεις ΔΕ Υδραυλικών οι οποίες όλες είναι καλυμμένες.
Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, με την απόφασή της να αναθέσει σε ιδιώτη με 260.000 ευρώ τη διαχείριση των οφειλών αφήνει εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι οι υδραυλικοί που διαθέτει στο δυναμικό της θα απασχοληθούν στα τμήματα της Επιχείρησης.
Ο ιδιώτης θα αναλάβει τις τεχνικές εργασίες για τη διαχείριση των ληξιπρόσθεσμων οφειλών, οι οποίες αφορούν τη διακοπή νερού, την αφαίρεση του υδρόμετρου και την επανατοποθέτησή του καθώς και την αντικατάσταση του υδρομετρητή.
Στον ιδιώτη η ΔΕΥΑΜΒ θα δίνει κάθε εβδομάδα πίνακα με τις διευθύνσεις των καταναλωτών όπου πρέπει να υπάρχει διακοπή υδροληψίας.
Στον εργολάβο θα δίνονται δύο φορές την ημέρα οι καταστάσεις με τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό ή εξόφλησαν την οφειλή τους και θα πρέπει να αποκατασταθεί η υδροδότηση του ακινήτου που διαμένουν. Θα πρέπει να αποκαθιστά την υδροδότηση εντός δύο ωρών από την ώρα που ενημερώθηκε, αλλιώς η καθυστέρηση θα θεωρείται παράβαση της σύμβασης που υπέγραψε. Αν υπάρχει καθυστέρηση στην αποκατάσταση, θα προκαλείται άμεση επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΥΑΜΒ με χρέωση της αντίστοιχης δαπάνης επέμβασης στον εργολάβο , ο οποίος θα υπόκειται και σε κυρώσεις.
Στις περιπτώσεις αφαίρεσης του υδρομετρητή και επανατοποθέτησής του, η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρώνεται εντός τεσσάρων ωρών.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΔΕΥΑΜΒ, ο εργολάβος θα προχωρήσει σε επεμβάσεις διακοπής, αφαίρεσης ή επανατοποθέτησης σε 73.000 υδρόμετρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το