Τοπικά

Ιδιώτης θα δωρίσει στο Νοσοκομείο Βόλου 1,3 εκ. ευρώ

Για την Ειδική Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας κατατέθηκε σχετική επιστολή πρόθεσης δωρεάς ιδιώτη και γνωστού ευεργέτη στο Γ.Ν. του Βόλου, για την πρόθεση ανάληψης – δωρεάς της πλήρους ανακαίνισης του 2ου ορόφου της παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου (πρώην Χειρουργεία) και τη διαμόρφωσή του, για τη δημιουργία Κλινικής Ανακουφιστικής Φροντίδας, δυναμικότητας 20 κλινών.

Ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με τον μελετητή του ιδιώτη, δύναται να ξεπεράσει το 1.300.000€ και όλο το ποσό των εργασιών και του εξοπλισμού (κτιριακού και ξενοδοχειακού), θα καλυφθεί από τον δωρητή. Επίσης για τη Μονάδα Υπερβαρικής Ιατρικής τονίζεται ότι το Γ.Ν. Βόλου από το 2013 απέκτησε εξοπλισμό έπειτα από παραχώρηση του Νοσοκομείου Αγ. Παύλος, ειδική Μονάδα Υπερβαρικού Οξυγόνου και προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η εν λόγω μονάδα, είναι απαραίτητο να γίνουν τα εξής: Πλήρης ανακατασκευή και συντήρηση του υπάρχοντος θαλάμου με προϋπολογισμό που εκτιμάται στα 241.750€, πλέον ΦΠΑ και επιπλέον 23.200€, πλέον ΦΠΑ, εφόσον το στάδιο του ελέγχου φθοράς του πυθμένα κριθεί αναγκαίο, δηλαδή 328.538 με ΦΠΑ. Οι εργασίες προετοιμασίας του χώρου και των βοηθητικών υποδομών, όπως δίκτυο ιατρικών αερίων και αεροσυμπιεστές, ηλεκτρική παροχή, κλιματισμός, διαμόρφωση χώρου, χωρίσματα, λοιπός εξοπλισμός έχουν εκτιμηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία στα 80.000€ με τον ΦΠΑ και θα υλοποιηθούν στην Παλαιά Πτέρυγα του Νοσοκομείου όπου υπάρχει διαθέσιμος και κατάλληλος χώρος για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία της Μονάδας, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει ένα ετήσιο κόστος προληπτικής συντήρησης και ελέγχου του εξοπλισμού ως τεχνική υποστήριξη για πάνω από 10 έτη.

Επισημαίνεται ότι η Μονάδα Υπερβαρικής Ιατρικής κρίνεται σκόπιμο να συσταθεί, λόγω της αυξημένης καταδυτικής δραστηριότητας που παρατηρείται στον Νομό Μαγνησίας και ιδιαίτερα στις Β. Σποράδες. Η διοίκηση αποφάσισε επίσης την τροποποίηση θέσεων ιατρικού προσωπικού λόγω έκτακτων και επειγουσών αναγκών ως εξής: Τη μετατροπή μιας θέσης Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης σε θέση Καρδιολογίας, για την Ειδική Μονάδα Επεμβατικής Καρδιολογίας και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.
Τη μετατροπή μιας θέσης Δερματολογίας/Αφροδισιολογίας (λόγω κατάργησης του αντίστοιχου τμήματος) και μιας θέσης Ρευματολογίας, σε θέσεις Ακτινολογίας για το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα. Τη μετατροπή μιας θέσης Ενδοκρινολογίας σε θέση Εσωτερικής Παθολογίας, για την Ειδική Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας. Την μετατροπή μίας θέσης Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και μίας θέσης Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας σε θέσεις Χειρουργικής, ή Αναισθησιολογίας, ή Παθολογίας, ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας, για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.), Επισημαίνεται ότι το σύνολο των θέσεων της Ιατρικής Υπηρεσίας παραμένει το ίδιο σε αριθμό, δηλαδή 163.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το