Τοπικά

Το Ειδικής Αγωγής το πιο δημοφιλές Τμήμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Πρώτη επιλογή για 414 υποψήφιους 

Εργάζονται σχεδόν όλοι οι απόφοιτοι έστω και ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ άλλοι έχουν ανοίξει δικά τους γραφεία μελέτης και παρέχουν υπηρεσίες στα θέματα της αναπηρίας. Έτσι μόνο τυχαίο δεν είναι πως το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό μεταξύ των 18 Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις πρώτες προτιμήσεις από υποψήφιους όλης της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής δήλωσαν ως πρώτη προτίμηση στο μηχανογραφικό τους δελτίο 414 υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα, όταν το δεύτερο Τμήμα με τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις ήταν το ΤΕΦΑΑ με 164.

Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής κ. Διονύσης Βαβουγυιός επισήμανε πως «οι υποψήφιοι που διαλέγουν το Τμήμα μας το κάνουν συνειδητά, καθώς ξέρουν ότι θα σπουδάσουν για να προσφέρουν με τις γνώσεις τους σε άτομα με αναπηρίες. Επίσης κάνουν αυτή την επιλογή γνωρίζοντας πως από το Τμήμα δεν μπορούν να λάβουν μετεγγραφή για κάποια άλλη πόλη, αφού αντίστοιχο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Συγχρόνως το υψηλό επίπεδο σπουδών, η γεωγραφική θέση του Πανεπιστημίου παίζουν ρόλο, ενώ πολύ σημαντική για τη δημοφιλία του Τμήματος Ειδικής Αγωγής είναι και η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων. Ειδικότερα από το 2002 που έχουμε τους πρώτους αποφοίτους μέχρι και σήμερα, όλοι τους εργάζονται είτε στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές είτε μερικοί και στον ιδιωτικό τομέα ανοίγοντας γραφείο μελέτης ή οικοδιδασκαλείο προσφέροντας υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία. Μάλιστα οι απόφοιτοί μας είναι και δάσκαλοι ή νηπιαγωγοί, αλλά και ειδικοί παιδαγωγοί και προτιμούνται στον ιδιωτικό τομέα. Γενικά έχουμε κοντά στους 1.500 αποφοίτους και θα εργαστούν ως αναπληρωτές για οκτώ ή εννιά μήνες στα σχολεία, ακόμη και αυτοί που αποφοίτησαν τον περασμένο Ιούλιο. Μάλιστα το Τμήμα θα ήταν ακόμη πιο δημοφιλές, αν υπήρχε και η δυνατότητα του μόνιμου διορισμού μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους αποφοίτους μας που είναι και χρόνιο αίτημά μας».

Ο αριθμός των υποψηφίων από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που είχαν πρώτη προτίμηση Τμήματα του Π.Θ. έχει ως εξής: 38 για το Αρχιτεκτόνων, 106 για τη Βιοτεχνολογία, 32 για την Ιχθυολογία, 111 για τη Φυτική Παραγωγή, 164 για το ΤΕΦΑΑ, 68 για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, 107 για την Ιατρική, 97 για το Ιστορίας, 56 για την Κτηνιατρική, 10 για τη Χωροταξία, 74 για τους Μηχανολόγους, 138 για το Οικονομικό, 122 για το Δημοτικής Εκπαίδευσης, 81 για το Προσχολικής Εκπαίδευσης, 62 για το Πληροφορικής, 38 για το Πολιτικών Μηχανικών, 48 για το Πληροφορικής με εφαρμογή στη Βιοϊατρική.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το