Ελλάδα

Ειδικοί Φρουροί: Επιστρέφει το «Εξαρχιστάν»

eidikoi frouroi
Για κράτος εν κράτει κάνουν λόγο οι ειδικοί φρουροί σε ανακοίνωσή τους, οι οποίοι με αφορμή τα τελευταία περιστατικά στο κέντρο της Αθήνας τονίζουν ότι η επιστροφή στο «Εξαρχιστάν» εκτός από καταστροφές και λεηλασίες συνοδεύεται με τραυματισμούς και κινδύνους για ανθρώπινες ζωές.

Μέσω της ανακοίνωσής τους, οι ειδικοί φρουροί «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου σε «εκείνους που αποφάσισαν σε μια νύχτα να διαλύσουν υπηρεσία που ακύρωνε κάθε έκνομη δράση στην περιοχή, θέτοντας τους για αυτό, προ των ευθυνών τους».

Την ίδια ώρα, προειδοποιούν ότι η περιοχή των Εξαρχείων τείνει με γοργούς ρυθμούς να επιστρέψει στο καθεστώς του «άβατου» για αστυνομικούς και πολίτες που δεν κατέχουν «ιδεολογικό διαβατήριο».
Παραθέτουν δε, και πέντε επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Εκτός από τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Οικονόμου, οι ειδικοί φρουροί υπενθυμίζουν την επίθεση εναντίον του κ. Σκουρλέτη, τον τραυματισμό αστυνομικού της ΕΛ.ΑΣ κοντά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, την κατάληψη του Ιταλικού Προξενείου καθώς και τις προχθεσινές επιθέσεις σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και τρεις ελεγκτές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Με αφορμή σειρά γεγονότων στο τελευταίο διάστημα, κυρίως «καταδρομικών» επιθέσεων, εμπρησμών, προπηλακισμών, τραυματισμών, με αποκορύφωμα τις επιθέσεις και τραυματισμούς σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και στο Βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ Αττικής εκτός από την καταδίκη για τις άνανδρες επιθέσεις σε Έλληνες πολίτες και αστυνομικούς που τόλμησαν να «αναπνεύσουν» σε περιοχή άβατο, σημειώνουμε και τα εξής :

Η περιοχή των Εξαρχείων τείνει με γοργούς ρυθμούς να επιστρέψει στο καθεστώς «άβατου» για αστυνομικούς και πολίτες που δεν κατέχουν ιδεολογικό διαβατήριο ταυτόσημο με εκείνους που θέλουν την περιοχή των Εξαρχείων «κράτος εν κράτη».

Η περιοχή των Εξαρχείων τείνει με γοργούς ρυθμούς να επιστρέψει στο καθεστώς «άβατου» για αστυνομικούς και πολίτες που δεν κατέχουν ιδεολογικό διαβατήριο ταυτόσημο με εκείνους που θέλουν την περιοχή των Εξαρχείων «κράτος εν κράτη».

Η αστυνομική απουσία στην περιοχή αποθρασύνει καθημερινά το «παρακράτος» των Εξαρχείων με αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχουν σημειωθεί γεγονότα μερικά από τα οποία ενδεικτικά αναφέρουμε:

1)18/11/2015 Επίθεση στον κ. Σκουρλέτη (Καλλιδρομίου, Εξάρχεια)
2)12/11/2015 Τραυματισμός Αξιωματικού ΕΛ.ΑΣ, πλησίον του Ε.Μ.Π. (διακομίστηκε στο 401)
3)21/11/2015 Εμπρηστικός μηχανισμός στην οικία Φλαμπουράρη (Εξάρχεια)
4) 30/11/2015 Κατάληψη του Ιταλικού Προξενείου στο Κολωνάκι.
5)14/12/2015 Επίθεση σε αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ξυλοδαρμός ελεγκτών μετρό.

Η επιστροφή στο κράτος του «ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ» δυστυχώς, εκτός από καταστροφές και λεηλασίες, συνοδεύεται με τραυματισμούς και κινδύνους για ανθρώπινες ζωές, γεγονότα για τα όποια το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε εκείνους που αποφάσισαν σε μια νύχτα να διαλύσουν υπηρεσία που ακύρωνε κάθε έκνομη δράση στην περιοχή, θέτοντας τους για αυτό, προ των ευθυνών τους.
Εν τέλει εκεί που οδηγούμαστε, ίσως χρειαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο υπό ίδρυση Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής , εγκαινιάζοντας τη δράση του με τη φρούρηση των συνόρων των Εξαρχείων.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το